Crinkles cu ciocolata si rom
Ciocolatoase si aromate cu rom, aceste fursecuri trebuie sa le incercati si voi neaparat. Cu siguranta le veti iubi si voi si daca nu va place cu rom, le puteti face simple doar cu ciocolata. Mie imi place sa combin aromele care imi plac si dupa acestea cu rom am sa fac unele si cu cafea 🙂
Pentru Crinkles cu ciocolata si rom avem nevoie de
- 3 oua
- 5 linguri zahar brun
- 1 plic zahar vanilat
- 60 gr unt
- 220 gr ciocolata neagra
- 265 gr faina
- 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- In plus: zahar pudra + zahar tos pentru tavalit
Mod de preparare Crinkles cu ciocolata si rom
- Mixam ouale intregi cu un praf de sare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat.
- Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi.
- Turnam ciocolata calduta peste ouale batute mixand in continuare.
- Adaugam esenta de rom apoi treptat faina amestecata cu praful de copt.
- Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Scoatem din frigider si cu o lingurita luam din compozitie si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra amestecat cu zahar tos.
- Asezam bilutele pe o tava tapetata cu hartie de copt lasand spatiu intre bilute.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10 minute.
- Scoatem fursecurile pe un grilaj pana se racesc apoi le pastram in cutie metalica.
Cu ciocolata clar sunt pe gustul meu.
Pup!
Sunt foarte bune, mai ales cu rom 🙂