Fursecuri fragede cu untura

Sunt cam dependenta de fursecuri si biscuiti as putea spune, pentru ca imi place sa imi incep ziua cu o cana de cafea si fursecuri sau biscuiti langa. Doar ca atunci cand nu cumpar si fac acasa, clar mananc mai multi pentru ca, da, sunt mai buni si mai ales stiu cu ce sunt facuti. Astazi va aduc reteta pentru niste fursecuri fragede cu untura, aroma de portocala si la alegere cu sau fara gem desi cele cu gem au disparut mult mai repede.

Pentru Fursecuri fragede cu untura avem nevoie de

  • Aluat
  • 5oo gr faina
  • 250 gr untura
  • 3 linguri smantana (80 gr)
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru umplutura: 
  • 4 linguri gem de prune
  • 4 lingurite alune macinate (sau nuca macinata)
  • 80 gr zahar pudra vanilat pentru pudrat fursecurile

Mod de preparare Fursecuri fragede cu untura

  • Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, smantana, ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Adaugam un praf de sare, praful de copt si treptat faina. Obtinem un aluat usor lipicios.
  • Cu ajutorul unui pos si un dui sub forma de stea, formam fursecurile intr-o tava tapetata cu faina. Mijlocul fursecurilor le apasam putin pentru a putea pune gemul.

  • O parte din fursecuri le-am umplut cu gem si o parte le-am facut coronite asa cum puteti vedea in imagini.
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de aprox. 20 de minute.

  • Scoatem fursecurile din cuptor si le dam prin zahar pudra.

  • Complet racite le punem in cutii metalice si le savuram in fiecare dimineata cu o cafea :).
  • Sunte perfecte si pentru a le face cadou celor dragi de sarbatori alaturi de alte tipuri de fursecuri pe care le gasiti aici.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.