Prajitura cu cirese

45 min

simplu

Prajitura cu cirese este din categoria prajiturilor foarte rapide si usor de facut. In plus se poate face cu orice alte fructe de sezon, asa ca salvati reteta pentru ca o sa va fie cu siguranta de folos si la toamna cu fructe din urmatorul sezon.

 

Pentru Prajitura cu cirese avem nevoie de 

  • 5 oua intregi
  • un varf de sare
  • 5 linguri zahar brut ( pentru cine doreste o prajitura mai dulce adauga 2-3 linguri)
  • 250 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 330 gr faina alba
  • 500 gr cirese
  • Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Prajitura cu cirese

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand, laptele si  uleiul si mixam dupa fiecare. La final adaugam folosind un tel sau o spatula, faina si praful de copt.
  • Turnam compozitia intr-o tava (22/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Ciresele spalate, fara samburi, le asezam in tava peste aluat. Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si pudram prajitura cu cirese cu zahar pudra.

Foarte simplu, nu-i asa?

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.