Prajitura deliciu cu nuca si caramel
Am tot incercat de-a lungul timpului prajituri cu nuca si caramel, mai toate fiind experientele mele de care am fost destul de multumita. Insa pot sa spun cu mana pe inima ca de departe aceasta combinatie pe care am sa o prezint mai jos e cea mai reusita. Motiv pentru care a trebuit sa ii pun numele de deliciu, este prea delicioasa ca sa nu se numeasca asa. La ora actuala, in topul prajiturilor cu crema, aceasta ocupa locul intai 🙂 . Mi-e si frica sa o fac din nou pentru ca as manca prea mult din ea :))
Pentru Prajitura deliciu cu nuca si caramel avem nevoie de:
- Blat
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 4 linguri apa fierbinte
- 150 ml ulei
- 150 gr faina
- 150 gr nuca
- 1 plic praf de copt
- un varf de sare
- Crema caramel
- 1 cana zahar (o cana normala de apa)
- 1 cana apa
- 3 linguri faina
- 1 ou + 3 linguri zahar
- 125 gr unt
- pt crema: 300 ml frisca lichida indulcita
- pentru ornat: aprox 150 gr nuca prajita
Mod de preparare Prajitura deliciu cu nuca si caramel
Blat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul treptat, alternand cu apa fierbinte mixand cu mixerul la viteza mare. Adaugam apoi galbenusurile si uleiul mixand in continuare. La final adaugam, amestecand cu o spatula, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca macinata.
Turnam intr-o tava (aprox 25-35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Separat mixam oul cu cele 3 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar racit.
Punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si devine ca o bucinca.
Luam de pe foc si adaugam untul, amestecand pana se topeste. Lasam la racit. Din crema caramel punem deoparte 3 linguri.
Jur ca mi-a sarit in ochi de pe blogroll :)!! Este minunata si o combinatie care noua ne place tare mult!! O voi incerca si eu !!!
Andreea ma bucur ca iti place. Sa o incerci ca e super buna. Te pup
arata intr-un mare fel, iar eu sunt fan caramel ! uite ca fac si versuri ! cred ca-i tare gustoasa, o s-o fac si eu , pupici 🙂
Mihaela daca iti place nuca si caramelul, garantat o sa iti placa prajitura.
O testez curand! paroll!
Ma bucur ca iti place. Te pup
Am sa o fac pe post de tort , pe 7 iunie am un eveniment in familie, crezi ca merge? Multumesc
Catrina, merge perfec! Si eu il am in plan pentru un tort in Iunie , tot pt un eveniment in familie. Deci ne vedem cu torturile :))
Se poate inlocui frisca indulcita cu cea naturala?
Sigur se poate, dar eu nu am incercat deci daca faci sa imi zici cum e 🙂
Imi place mult cum arata crema, o fac si eu cat de curand, multam de reteta, e super, felicitari!
Simona multumesc si ma bucur mult ca iti place.
Arata super,cred ca este si delicioasa.
Multumesc. Garantez ca este super buna 🙂
Timi, am probat-o, este un ,,deliciu,, :-*
Ma bucur mult Geta !
Pe sambata o incerc si eu.Sunt sigura ca e delicioasa.Nuca si caramel.Yummy
E super buna, sper ca ti-a placut!
Prajitura e de-a dreptul delicioasa.Mananci si ai tot manca:)
Multumim pentru reteta si toate cele bune Timea!
Timea, m-ai cucerit cu prăjitura asta. Am s-o fac de Crăciun. 🙂
Este o minunatie de prajitura.Anul acesta de saratorile de iarna am facut-o prima data.Un deliciu!De revelion am repetat-o ca a fost prea buna.
Ioana ma bucur ca ti-a placut!
Doamne, cât de bine arată. Cred că o voi face și eu pentru că dulciurile sunt preferatele mele și greu îmi e să mă abțin când văd rețete de genul ăsta.
E super buna si o recomand cu drag!
E grozava!!!Va fi, neaparat, pe masa, de Sarnatori.Multumim,Timea si Sarbatori Fericite!
…de Sarbatori! :))
Multumesc la fel!
Buna. Blatul nu se insiropeaza? L-am facut de azi, maine vreau sa termin prajitura si nu mi-e clar daca se insiropeaza blatul sai nu. De fapr, e clar – nu ☺ dat mai vreau o confirmare. Mersi
Pai e foarte clar ca nu :)) , reteta e scrisa exact cum a fost facuta prajitura. Cand insiropez prajiturile scriu si la ingrediente si la modul de preparare. Astept pareri cand e gata prajitura :).
De cand am citit reteta la tine am facut-o de 3 ori.Este incredibil de buna!frisca de la crema am facut-o din Hulala lichida..200ml si doua cutii de smantana mici Casa buna..cca 380g
Buna! Am o intrebare : cu cate zile inainte de a fi servita poate sa fie facuta prajitura aceasta? Dureaza mult ca blatul sa isi traga siropul din crema?
Multumesc anticipat !
Nu isi trage sirop din crema blatul pt ca crema e una pufoasa din frisca care nu prea lasa sirop. Dar blatul e un blat umed din nuca care nu necesita insiropare. Nu este o prajitura insiropata. Se poate servi dupa cateva ore ce sta la frigider si asta pentru a se intari bine crema.
Buna. Vreau sa incerc sa fac prajitura. Ce frisca lichida imi recomandati ? am avut experiente neplacute cu unele. Multumesc
am incercat reteta si crema nu a iesit pufoasa, s-a separate caramelul de frisca. Arata parca s-ar fi taiat. O anume ordine can se amestec acaramelul cu frisca? In rest a iesit superba.
Peste frisca mixata am adaugat treptat caramelul si usor am mixat. Imi pare rau ca nu ti-a iesit crema, trebuie doar putina grija in rest nici un alt secret.
E foarte buna,de vreo 2 ani o tot fac, insa ultima data mi s-a taiat crema cand am amestecat frisca. Oare ce am gresit? Crema era bine racita…nu imi dau seama ce am facut