Rulada cu gem si frisca

simplu

 

Imi plac retetele simple care nu necesita mult timp si in mare parte acestea sunt retetele pe care le fac in weekend-uri pentru ca timpul acesta e tot mai scurt si micuta familiei are nevoie de atentie. Dar se bucura si ea de aceste deserturi asa ca ii mai trece supararea cand e gata prajitura si ii pun in fata farfuria cu ceva bun :).

Si zic sa incercati si voi aceasta Rulada cu gem si frisca, mai ales daca aveti in casa gemuri din anii trecuti pe care nu le mai consumati altfel. Iar ornatul cu frisca si bombonele sigur o sa fie pe placul copiilor.  

Pentru Rulada cu gem si frisca avem nevoie de:

  • Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar brut
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Umplutura: 1 borcan de gem – eu am folosit gem de piersici
  • Pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 ligurite  zahar pudra
  • bombonele colorate

Mod de preparare Rulada cu gem si frisca

  • Blat: 
  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata.
  • Adaugam galbenusurile mixand in continuare iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind un tel sau o spatula spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.
  • Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min.

  • Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si indepartam foaia de copt.
  • Intindem gemul pe toata suprafata blatului apoi rulam.
  • Rulada cu gem o pastram in prosopul umed la frigider timp de aprox 30 de minute.
  • Mixam frisca lichida impreuna cu pudra de zaharul si ungem rulada cu frisca. (Tim)
  • Ornam deasupra cu bombonele colorate.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.