Orez cu lapte si capsune
Mic dejun, cina sau desert … oricare din cele trei variante e la fel de buna pentru a servi ce am facut eu aici. Un desert care cu siguranta ne aduce tuturor aminte de copilarie imbunatatit cu un sos delicios de fructe de sezon.
Avem nevoie de:
- 1 cana orez
- 3 si 1/2 cani lapte (masurati cu aceeasi cana cu care ati masurat si orezul)
- 2 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 6 capsuni mari sau 10 mai mici
- 1 si 1/2 lingura zahar
Eu am facut orezul in Multicooker pentru ca economisec din timpul meu, nu trebuie sa stau langa vas sa amestec in el. Dar asa cum v-am mai tot zis, oricare din cele prezentate de mine se pot face si in mod normal intr-un vas pe aragaz.
Orezul spalat bine il lasam timp de 20-30 de minute in apa calda. Scurgem apoi apa si punem orezul in vasul de la cooker. Adaugam zaharul si laptele si pornim functia ‘orez’. (40 de minute) Spre final adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Capsunele le spalam si la taiem cubulete mici, apoi le punem pe foc intr-un vas si adaugam zaharul. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si se ingroasa putin sosul.
Servim orezul cu cateva lingurite de sos de capsuni deasupra.
E delicios, credeti-ma!
Bun Bun, pot servi cu placere, nu conteaza ora 🙂
Ma bucur ca iti place 🙂
Si eu il fac de multe ori dar diferit, cand fierb laptele cu orez in lapte ii adaug coaja de portocala ( in bucati mari ca si cum as curati de coaja merele) si depinde de cantitate un bat sau doua de scortisoara, iasa foarte bun la gust. Si capsuni taiati felii , ii pun intr-o tigaie cu un pic de miere si il las se se reduca ca un sos , la foc mic.
Cu scortisoara il faceam si eu mereu si sigur si cu portocala e minunat. Dar cand fac cu scortisoara imi place fara fructe sau alt gust. Oricum sunt multe variante de a gati un orez cu lapte delicios.