Ciorba de vitel cu taitei
Din cand in cand spre bucuria mea, reusesc sa cumpar de la tara carne de vitel. E un lucru bun zic eu sa consumam carne neinjectata si mai sanatoasa ca cea din comert.
Va zic si voua o reteta simpla si buna de ciorba cu carne de vitel, legume si taitei. Sper sa va placa.
Pentru Ciorba de vitel cu taitei avem nevoie de:
o bucata de os cu carne de vitel (aprox 300 gr)
150 gr carne de vitel
1 ceapa alba
1/2 ardei
3 morcovi
1/2 gulie
1/2 dintr-o radacina de telina mai mica
sare si piper dupa gust
100 gr taitei
300 ml suc de rosii
patrunjel verde
Mod de preparare Ciorba de vitel cu taitei
Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute.
Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem toate legumele in vas. Adaugam si carnea si osul si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam pe pacurs sarea si piperul si eventual o lingura de vegeta daca doriti (dar nu e necesar). Cand legumele si carnea sunt fierte adaugam taiteii si cand s-au fiert si acestea turnam sucul de rosii ( eu folosesc bulion de casa ) si lasam sa mai fiarba 2-3 minute.
Adaugam patrunjelul tocat si oprim focul.
Servim cald!
o bunatate!!!
Multumesc!
Imi plac mult ciorbele si niciodata nu refuz o portie calda!
Rocsi sunt sanatoase mai ales acum iarna.
Cromatica din pozele tale este imbietoare . Mi-ai dat o idee pentru weekend ,, ciorba de vitel a’ la Timea ” .
Cati ma bucur ca iti place. Te pup
Ne plac ciorbele acrisoare, iar de vita este de nerefuzat!! pupici!!
Mie imi place cu un pic de bulion, pt ca nu imi plac foarte acre si cu bulionul de la mama e exact cum trebuie :))
ff bunuta:)
multumesc!
te astept la o noua provocare culinara: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html