Guguluf cu piersici, afine si lamaie
70 min
simplu
20 portii
Va invit si pe voi la o felie de guguluf si un cappuccino aromat cu scortisoara, adica ceea ce eu consider un rasfat total :).
Pentru Guguluf cu piersici, afine si lamaie avem nevoie de:
Mod de preparare Guguluf cu piersici, afine si lamaie
Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Adaugam afinele si amestecam usor.
Luam o tava rotunda de guguluf (eu am tava clasica de tort de 26 cm care are si forma de guguluf) si ungem bine cu unt.
Turnam jumatate din compozitie in tava si asezam un rand de piersici date prin faina. Turnam cealalta jumatate din compozitie si asezam inca un rand de piersici.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Ultimele 5 minute putem lasa tava in cuptorul cu focul stins si usa deschisa pentru a nu se lasa blatul.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi asezam cu grija guguluful pe un platou.
Intr-un bol amestecam zaharul pudra cu putina zeama de lamaie pana obtinem o glazura usor fluida. Punem glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam dungi de glazura peste prajitura.
Lasam sa se intareasca glazura (putem pune la frigider 10 minute) apoi feliem si servim.
daa’ bine mai arata ! 🙂
Multumesc Coco.
Ce frumos si delicios arata!
Multumesc draga mea.
Ufff ce minunatie de guguluf!! Vreau si eu !
Ma bucur ca iti place Andreea.
Arata foarte bine si cred ca e si foarte gustos. Felicitari, Timea!
Multumesc Laura, este foarte bun.
Ce pufosenie buna si ce bine arata…
Ma bucur ca iti place. Te pup
O reteta care trebuie probata!!! Pup
Recomand cu drag aceasta prajitura aromata.
Timea, daca nu am tava cu guguluf…nu pot face intr-o tava normala de tort 🙁 ?
Mirela normal ca poti sa faci in tava de tort sau orice alta tava. Spor!
Multumesc, ma gandeam eu ca se poate … multumesc pentru idee si reteta!
buna!as vrea s-o fac si eu dar iarna nu sunt piersici!daca folosesc din compot e ok?afine am in congelator!
Eu mereu pun in congelator din toate fructele care nu se gasesc iarna :). Poti folosi si din compot dar in cantitate mai mica pt ca sunt insiropate tare si sunt mai grele.