Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara

Toamna a sosit cu foarte multe roade si sunt un om norocos ca pot culege aceste roade  din gradina minunata a parintilor mei. Piersicile de gradina sunt cu totul altfel decat cele pe care le gasim in comert, mai mici, aromate si mai ales naturale. Desi le-am cules cand inca erau tari, dupa cateva zile s-au copt destul de mult si evident ca au ajuns in aceasta prajitura. Mai am cateva retete asemanatoare insa tare mult imi doream sa o postez si pe aceasta cu piersici de gradina.

Pentru Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara avem neoie de

  • Blat
  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 10 piersici de gradina
  • 3-4 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale maruntite
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Prajitura cu piersici de gradina si scortisoara

  • Mixam albusurile tari cu un varf de sare. Adaugam pe rand uleiul, galbensurile, laptele si mixam dupa fiecare.
  • La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
  • Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara de aprox 25-30 cm, tapetata cu hartie de copt.
  • Fructele spalate si taiate in 4 le insiram peste blat, presaram deasupra zaharul brut, scortisoara si migdalele maruntite  si dam tava la cuptor la 175 de grade, timp de aprox 30 de minute.

  • Pudram prajitura cu piersici cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *