Prajitura cu mure si migdale
80 min
simplu
16 portii
Va ziceam de curand ca inca mai am fructe in congelator de parca e un sac fara fund congelatorul meu 🙂 , dar ca in fiecare an, am pus destul de multe cutiute cu fructe de padure si tare mult ma bucur pentru ca eu ador prajiturile cu fructe. Combinatia de azi e una super buna cu un blat cu unt, mure si bezea cu nuci. Prajitura cu mure si migdale se poate pastra 2-3 zile la temperatura camerei sau si mai multe zile la frigider.
Pentru Prajitura cu mure si migdale avem nevoie de:
- Blat
- 2 oua
- un varf cutit sare
- 100 gr zahar
- 150 gr unt
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja de la 1/2 lamaie
- 4 linguri de lapte
- 1 lingurita praf de copt’
- 250 gr faina
- Umplutura: 200 gr mure
- Bezea de nuci
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 70 gr nuca macinata
- 40 gr migdale macinate
- coaja si zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura faina
- In plus:
- 2-3 linguri fulgi de migdale, 1 lingura migdale maruntite
- 1 lingura unt pentru uns tava
- zahar pudra pendru pudrat prajitura la final
Daca folositi o tava mai mare adaptati cantitatile in functie de tava voastra!
Mod de preparare Prajitura cu mure si migdale
- Intr-un bol mixam untul cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi coaja si zeama de lamaie, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 de cm) unsa cu unt.
- Peste blat punem murele (eu le-am am folosit mure congelate)
- Intr-un alt bol mixam 2 oua cu un varf de sare si cu zaharul. Cand se deschid la culoare, adaugam coaja si zeama de lamaie si nucile, iar la final adaugam si o lingura de faina si amestecam cu o spatula.
- Turnam compozitia cu nuci peste mure si presaram deasupra fulgi de migdale si migdale maruntite
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 40 de minute sau pana blatul e copt (verificam cu o scobitoare)
- Scoatem tava din cuptor si pudram prajitura cu zahar pudra.
Cred ca asta este ultima ta poveste.De-li-cioa-sa!