Prajitura cu morcovi, migdale si portocala

Prajitura cu morcovi, migdale si portocala este o prajitura perfecta pentru perioada toamna-iarna, dar sincer eu nu o refuz si daca e sa fie in alt anotimp :). Cu arome de scortisoara, citrice si nuci, va inchipuiti si voi ce miros e in bucatarie atunci and se coace in cuptor o astfel de prajitura.  Desi o sa va sperie poate multitudinea de ingrediente insirate, prajitura este foarte usor de facut pentru ca adaugi una dupa alta ingredienetele intr-un vas, le mixezi si cam asta e tot.

Migdalele se pot inclocui cu nuca sau alune.

 

Pentru Prajitura cu morcovi, migdale si portocala avem nevoie de

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 3 morcovi potriviti
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita pudra de scortisoara
  • 8 linguri migdale macinate
  • 10 linguri ulei
  • 140 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 2 linguri migdale maruntite
  • Pentru glazura:
  • 80 gr zahar pudra
  • 2 linguri suc proasptat de portocala
  • 3-4 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare Prajitura cu morcovi, migdale si portocala 

  • Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul brut si mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam treptat coaja rasa de la o portocala, coaja rasa de la 1/2 lamaie, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, morcovii razuiti, praful de scortisoara, migdalele macinate si uleiul, amestecand cu un tel. La final adaugam cele doua tipuri de faina, praful dec copt si migdalele maruntite.

  • Turnam compozitia intr-o tava (aprox 35/22 cm )  tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 min + 5 minute cu usa deschisa si cuptorul oprit.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.

  • Pentru glazura, amestecam zaharul pudra cu sucul de portocala.
  • Ungem prajitura cu aceasta glazura si presaram deasupra fulgii de migdale. Mai usor e sa feliem prajitura inainte de a glazura si pune fulgii.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.