Placinta cu mere, portocala si scortisoara

Placinta cu mere, portocala si scortisoara este genul acela de placinta care se mananca prea rapid, jumtatate atunci calda si cealalta jumatate dupa ce ai  terminat treaba prin casa si bucatarie si te-ai pus sa te odihnesti cu o farfurie plina cu felii de placinta in fata. 🙂 Dar voi nu faceti ca noi, mancati frumos doar cate o bucatitca, ok? 

Pentru Placinta cu mere, portocala si scortisoara avem nevoie de

  • Aluat
  • 200 gr untura de porc
  • 4 linguri smantana 25% grasime
  • 2 galbenusuri + 1 ou intreg
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 300 gr faina alba
  • 250 gr faina neagra
  • Umplutura
  • 1,8 kg mere
  • sucul de la o portocala
  • 5 linguri zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare Placinta cu mere, portocala si scortisoara 

  • Amestecam intr-un bol untura, smantana, ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si coaja de portocala apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si obtinem un aluat fraged pe care il imbracam in folie alimentara si il pastram la frigider aprox o ora.

  • In acest timp pregatim umplutura: spalam merele, le curatam si le taiem cubulete mici. Punem peste mere sucul de la o portocala si 3 linguri de zahar brut si punem vasul pe foc pana se topeste zaharul si merele se caramelizeaza usor in sosul de zahar si portocala. La final adaugam o lingura de amidon desfacut in trei linguri de apa rece. Mai lasam pe foc 1-2 minute amestecand.
  • Scoatem aluatul din frigider, il lasam 5 minute la temperatura camerei apoi il impartimin doua.
  • Intindem prima bucata dupa marimea tavii si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Peste aluat punem merele peste care presaram scortisoara si zaharul vanilat. Intindem si cealalta bucata de aluat pe care o crestam cu rola speciala si asezam foaia de aluat peste umplutura.

  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de aprox 35 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si pudram placinta cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.