Prajitura rasturnata cu mere

Prajitura rasturnata cu mere este o prajitura simpla, gustoasa si cu ingrediente sanatoase. Am descoperit de curand pudra de roscove si pentru ca de cand am devnit mamica incerc sa evit cacaoa, pudra aceasta este perfecta in deserturile mele. 

Am pregatit acest desert cand a implinit bebita o luna, adica acum o luna de zile, dar cum timpul este mult mai pretios acum, postez cu intarziere si pentru voi aceasta reteta. Si de acum am sa incerc sa revin in randurile voastre, a cititorilor mei, cu noi retete simple ca sa nu ma uitati :). Pana atunci puteti oricum cauta printre retetele existente pentru ca sunt destule. 

Iar pentru calitatea pozelor trebuie sa imi cer scuze, tot timpul e de vina din pacate. 

Pentru Prajitura rasturnata cu mere avem nevoie de 

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar brut, Sano Vita folosesc eu
  • 50 ml ulei
  • 100 ml bautura eco orez Sano Vita ( sau lapte)
  • 1 plic praf de copt
  • 220 gr faina alba
  • 2 linguri pudra de roscove Sano Vita ( sau cacao)
  • 4 mere Golden
  • 50 gr unt
  • 3 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere 

  • Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam inca 3 -4 minute. Apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele si la final ingredientele uscate: faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove.
  • Luam o tava rotunda, preferabil ceramica, de aprox 26 cm si o ungem cu untul moale.
  • Merele spalate si curatate le teiem cubulete mici si le asezam in tava.
  • Presaram peste merele taiate, zaharul vanilat apoi turnam aluatul si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana e prajitura coapta.

  • Scoatem tava din cuptor si o lasam cel putin o ora sa se raceasca, apoi o rasturnam pe o farfurie mare, pudram eventual cu putin zahar pudra si bineinteles putem manca din ea apoi :).
  • Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.