Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie este o prajitura cu un blat simplu in care am pus un pic de mac si cum spune si titlul, cu o crema de vanilie fina si delicioasa peste care am adaugat o glazura de ciocolata. 

Pentru Prajitura cu mac si crema de vanilie avem nevoie de 

  • Blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar brut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 3 linguri mac
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brut
  • 3 linguri amidon
  • 320 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 125 gr unt nesarat (82% grasime)
  • Glazura de ciocolata
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri frisca lichida
  • 1 lingura unt

Mod de preparare Prajitura cu mac si crema de vanilie 

  • Blat
  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat, alternand cu cele 4 linguri de  lapte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul folosind o spatula.
  • Turnam compozitia intr-o tava de aprox 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou si lasam sa se raceasca complet.
  • Crema de vanilie
  • Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba, amestecand, pana se ingroasa ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam sa se raceasca usor dar nu complet.
  • Blatul se poate insiropa usor cu apa amestecata cu putin zahar pudra vanilat.
  • Turnam crema peste blat si nivelam. Dam prajitura la frigider aprox 30 de minute.
  • Pentru glazura, topim pe baie de aburi ciocolata taiata bucati impreuna cu frisca lichida si untul.

  • Ungem prajitura cu glazura de ciocolata apoi pastram prajitura la rece aproximativ 2 ore inainte de a o felia.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.