Biscuiti spritati
De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat.
Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc.
Pentru Biscuiti spritati avem nevoie de:
200 gr unt
150 gr zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
1 ou
coaja rasa de la o portocala
500 gr faina
cateva linguri de dulceata de caise
zahar pudra pentru pudrat
Intr-un bol frecam bine untul cu zaharul pudra. Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam. Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr. Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Lasam pe masa 10-20 de minute.
Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt. In formele rotunde punem gem in mijloc.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.
Minunati… si eu am primit dar nu am incercat inca. Aarta minunat si chiar ma bucur ca am si eu aceasta masinarie. Pup!
Multumesc Sara! Si eu m-am bucurat cand am primit masinaria 🙂
Ce bine arata!
Multumesc Irina.
Cat de frumosi sunt dar stiu ca si foarte buni. Super si aparatul. Seara placuta!
Multumesc Rocsi. O zi frumoasa sa ai.
Si frumosi si deliciosi… adica perfecti!
Multumesc frumos >:D<
Faini biscuitii!! Nici eu nu am folosit inca masinaria…dar urmeaza 😉
arata fantastic!
Multumesc Adnia.
Eu am incercat de doau ori sa fac biscuiti spritati, dar nu dupa reteta asta, prima data am facut aluatul destul de tare, cam cum arata aici, si nu reuseam sa-i pun in tava, pur si simplu nu iesea aluatul, si a doua oara cred ca am facut aluatul prea moale. Nu reusesc sa ajung la o consistenta potrivita a aluatului, si nu inteleg care e secretul.
Eu am facut acest aluat pe care l-am mai folosit si la alte retete de biscuiti. E drept ca nu toate mi-ai iesit la fel din masina si am avut ceva batai de cap, dar pana la urma m-am descurcat. Trebuie sa ti apasata tare masinaria pe foaia de copt, asa am observat eu.
Eu îi fac după reteta Jamilei,sunt fără bicarbonat sau praf de copt, si-mi reușesc. O să încerc și această reteta sunt curioasă!
o minunatie…cu o ceasca de ceai…mmm…
Putem folosi unt in loc de margarina la aceasta reteta? Ce cantitate ar trebui sa fie?
Intotdeuna puteti folosi unt in loc de margarina, cantitatea nu se modifica.
Intotdeauna puteti folosi unt in loc de margarina, cantitatea nu se modifica.