Biscuiti spritati

   De foarte mult timp aveam in plan sa fac biscuiti spritati, mai ales ca imi plac toate prajiturile uscate. Si cum am primit de curand de la Dr. Oetker acest aparat de facut biscuiti, trebuia neaparat testat. 
   Imi aduc aminte cand eram acasa la mama ca faceam biscuitii la masina de tocat carne la care i se aplica in fata o chestie de metal prin care venea bagata forma pt biscuiti. Dar cred ca stiti si voi despre ce vorbesc. 

Pentru Biscuiti spritati avem nevoie de:
200 gr unt
150 gr zahar pudra
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de portocala sau lamaie
1 ou
coaja rasa de la o portocala
500 gr faina
cateva linguri de dulceata de caise

zahar pudra pentru pudrat

Intr-un bol frecam bine untul cu zaharul pudra. Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam. Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr. Turnam apoi pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Lasam pe masa 10-20 de minute.
Alegem forma dorita si o insurubam la capatul masinariei apoi umplem tubul cu aluat si formam biscuitii direct in tava tapetata cu hartie de copt. In formele rotunde punem gem in mijloc.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 175 de grade pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem tava din cuptor si dam biscuitii prin zahar pudra. 
Pastram biscuitii in cutie metalica. Se pot tine si 2 saptamani. 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Biscuiti spritati”

  1. Eu am incercat de doau ori sa fac biscuiti spritati, dar nu dupa reteta asta, prima data am facut aluatul destul de tare, cam cum arata aici, si nu reuseam sa-i pun in tava, pur si simplu nu iesea aluatul, si a doua oara cred ca am facut aluatul prea moale. Nu reusesc sa ajung la o consistenta potrivita a aluatului, si nu inteleg care e secretul.

    1. Eu am facut acest aluat pe care l-am mai folosit si la alte retete de biscuiti. E drept ca nu toate mi-ai iesit la fel din masina si am avut ceva batai de cap, dar pana la urma m-am descurcat. Trebuie sa ti apasata tare masinaria pe foaia de copt, asa am observat eu.

    2. Eu îi fac după reteta Jamilei,sunt fără bicarbonat sau praf de copt, si-mi reușesc. O să încerc și această reteta sunt curioasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.