Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata

Cand nu ai ce face sambata dupa-masa si iti doresti ceva langa cana de cafea, te apuci de facut biscuiti 🙂 si nu orice biscuiti ci biscuiti cu alune si glazura de ciocolata. 

Pentru Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata avem nevoie de:

  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 100 gr alune de padure macinate
  • 350 gr faina
  • un varf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o o lingurita zeama de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 70 gr ciocolata neagra
  • alune macinate

Mod de preparare Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata

  • Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus si pastram aluatul la frigider aprox o ora.
  • Intindem o foaie de 7-8 mm grosime si decupam foaia cu o forma rotunda.
  • Asezam formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem bisuitii la 175 grade timp de aprox 15 min.

  • Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca, pe baie de aburi.
  • Biscuitii raciti complet ii ungem cu glazura peste care presaram alune macinate.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *