Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata

Cand nu ai ce face sambata dupa-masa si iti doresti ceva langa cana de cafea, te apuci de facut biscuiti 🙂 si nu orice biscuiti ci biscuiti cu alune si glazura de ciocolata. 

Pentru Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata avem nevoie de:

  • 250 gr unt nesarat 82% grasime
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 100 gr alune de padure macinate
  • 350 gr faina
  • un varf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o o lingurita zeama de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 70 gr ciocolata neagra
  • alune macinate

Mod de preparare Biscuiti cu alune si glazura de ciocolata

  • Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus si pastram aluatul la frigider aprox o ora.
  • Intindem o foaie de 7-8 mm grosime si decupam foaia cu o forma rotunda.
  • Asezam formele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem bisuitii la 175 grade timp de aprox 15 min.

  • Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu smantana pt frisca, pe baie de aburi.
  • Biscuitii raciti complet ii ungem cu glazura peste care presaram alune macinate.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.