Cozonac cu Nutella si alune

Anul acesta nu am vrut un cozonac clasic cu nuca ci unul cu ciocolata si alune macinate, asa am ajuns la Cozonac cu Nutella si alune. Cozonacul este micul dejun preferat in aceasta perioada a anului, alaturi de o cana de cafea.

Pentru Cozonac cu Nutella si alune  avem nevoie de

  • Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci:
  • 1 kg faina alba
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un varf de sare
  • 2 oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 120 gr unt 82 % grasime
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • aprox 1 borcan Nutella
  • aprox 400 gr alune macinate
  • Pentru uns: un galbenus de ou cu 2 lingurite de lapte

Mod de preparare Cozonac cu Nutella si alune 

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar si o lingura de faina.
  • Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta de rom, apoi  turnam drojdia dospita. Adaugam ouale si galbenusurile si  framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si spre final untul topit.  Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.
    Acoperim cu folie alimentara si punem vasul intr-un loc cald ferit de curenti de aer pt. aprox. 2 ore.
  • Eu am folosit pentru framantat mixerul Kitchen Aid si nu a fost nevoie sa framant, a muncit el in locul meu.
  • Pentru ca facem doi cozonaci, impartim aluatul in 4 parti egale, cate doua parti pentru fiecare cozonac.
  • Intindem pe rand cate o bila de aluat peste care intindem mai intai crema de ciocolata apoi presaram si nivelam alunele macinate. !!Am am intins aluatul cu mana folosind putin ulei atat pe maini cat si pe masa de lucru. Rulam foaia si o punem deoparte. Intindem si a doua bila si procedem la fel. Apoi cele doua foi rulate le impletim si le asezam in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.

  • Procedem la fel si cu al doilea cozonac.
  • Acoperim tavile cu un prosop curat si lasam sa mai dospeasca aprox 30 de minute.
  • Ungem apoi cozonacii cu galbenus de ou, presaram deasupra migdale maruntite (sau alte nuci tocate)  si dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 35 de minute.

  • Scoatem cozonacii din cuptor si ii lasam sa se raceasca (daca aveti rabdare) inainte de a felia.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.