Tort cu alune ciocolata si rom

Daca doriti un tort destul de usor de pregatit si foarte gustos, va recomand acest Tort cu alune ciocolata si rom, care o sa fie de mare succes in randul iubitorilor de ciocolata. Rareori dam gres cand e vorba de un desert cu ciocolata, nu-i asa?

Dupa o lunga pauza fara postari, am revenit cu aceasta prima reteta pe anul 2018 si sper ca acest an sa fie unul mai productiv decat anul trecut si va astept cu drag sa urmariti retetele mele 🙂 .

Pentru Tort cu alune ciocolata si rom avem nevoie de:

  • Blat
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 150 ml ulei
  • 120 gr faina alba
  • 150 grame alune de padure macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema de ciocolata cu rom
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 3-4 linguri zahar brut
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt nesarat 82% grasime
  • 4 lingurite esenta de rom (sau dupa gust)
  • Pentru ornat:
  • ornamente de ciocolata
  • alune maruntite

Mod de preparare Tort cu alune ciocolata si rom

  • Blat
  • Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul si treptat cele 4 linguri de apa fierbinte in timp ce mixam. Urmeaza apoi galbenusurile si uleiul, mixand dupa fiecare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si apoi alunele macinate, folosind o spatula.
  • Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diamentrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35 de minute, plus 5 minute cu cuptorul oprit si usa deschisa.
  • Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se raceasca complet.
  • Crema de ciocolata cu rom 
  • Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam esenta de rom si untul la temperatura camerei si amestecam cu telul pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de 1-2 ore.
  • Asamblare 
  • Taiem tortul in trei parti egale si pentru ca este un blat umed nu il insiropam.
  • Asezam pe un suport de tort sau o farfurie prima foaie de blat si o ungem cu o parte din crema, apoi procedam la fel cu a doua foaie. Cu crema ramasa imbracam tortul si ornam deasupra. Pentru ornat folosim ornamente de ciocolata si alune maruntite  _vezi poze.
  • Pastram tortul la frigider minim 2-3 ore inainte de a felia (ideal a doua zi).

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.