Tort de biscuiti cu frisca ciocolata si capsuni

Mai am cateva torturi asemanatoare pe blog, dar nu exact in aceasta combinatie si pentru ca mi s-a parut chiar usoara si la indemana oricui am zis sa va scriu si voua reteta pentru Tort de biscuiti cu frisca ciocolata si capsuni si sa va zic sa faceti si voi cand aveti chef de un tort de biscuiti. Este o combinatie faina cu o crema fina si aromata de frisca, un toping cu muuulta ciocolata si fructe de primavara deasupra.

INGREDIENTE Tort de biscuiti cu frisca, ciocolata si capsuni

  • Blat de biscuiti
  • 250 gr biscuiti simpli (se pot folosi biscuiti fara zahar)
  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri lapte
  • 3 lingurite esenta de rom
  • Crema de frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 80 gr zahar pudra vanilat Dr. Oetker`
  • 10 gr gelatina granule
  • 4-5 linguri apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 capsuni mari taiate bucatele
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pt. frisca
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • Pentru ornat
  • 7-8 capsuni mari
  • fistic crud

MOD DE PREPARARE Tort de biscuiti cu frisca, ciocolata si capsuni

  • Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie apoi ii turnam intr-un bol si ii amestecam cu cacaoa si esenta de rom. Adaugam untul topit si laptele si omogenizam.
  • Luam o forma de tort cu pereti detasabili (24cm) si ungem pe fund cu putin unt apoi cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam. Dam tava la frigider pana pregatim crema de frisca.
  • Pentru a se bate bine frisca, tinem cutiile cu smantana pentru frisca 20-30 de minute la congelator.
  • Gelatina o punem la hidratat intr-un bol cu 4-5 linguri de apa (aprox 10 minute).
  • Mixam frisca rece, intr-un vas rece, impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana se intareste.
  • Gelatina hidratata o topim pe baie de aburi si o adaugam peste frisca mixand din nou cateva secunde.
  • Adaugam bucatile de capsuni si amestecam.
  • Turnam frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu o spatula apoi dam din nou vasul la frigider pana pregatim glazura.
  • Pentru glazura, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca. Lasam putin sa sa raceasca cat sa nu fie fierbinte, apoi o turnam peste stratul de frisca.

  • Ornam deasupra cu felii de capsuni si cu fistic tocat marunt.

  • Pastram tortul in frigider minim o ora – doua, inainte de a servi din el.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.