Papricas de porc cu galuste

Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.

Avem nevoie de: 
500 gr pulpa de porc
3 cepe
4 linguri pasta de gogosari cu rosii
3 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
3-4 linguri ulei
1/4 lingurita boia de ardei iute
Galuste: 2 oua, 4 linguri si jumatate faina, un varf de sare
patrunjel verde

Spalam carnea si o taiem cubulete.
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)
Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.
Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.
Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.
Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.
Servim cald cu muraturi.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Papricas de porc cu galuste”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.