Mazare cu carnati
O mancare rapida si gustoasa cu mazare de gradina. Ce bine e cand deschizi congelatorul si gasesti bunatati naturale si gustoase, chiar daca sunt congelate sunt la fel de bune ca vara.
Pentru Mazare cu carnati avem nevoie de:
500 gr mazare congelata
250 gr carnati de Plescoi (sau orice alti carnati doriti)
1 ceapa mare
3-4 linguri ulei
3 linguri pasta de gogosari cu rosii
100 ml suc de rosii
4 foi de dafin
sare si piper dupa gust
Mod de preparare Mazare cu carnati
Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas (de aprox 2 l) cu ulei incins. Adaugam carnatii taiati bucati de 2-3 cm lungime.
Dupa ce s-au calit putin si carnaciorii, punem doua canite de apa si lasam la fiert.
In momentul in care fierbe apa adaugam mazarea congelata si lasam in continuare sa fiarba.
Dupa 10 minute adaugam pasta de gogosari, foile de dafin, sare si piper dupa gust.
Lasam pe foc inca 10-15 minute, practic pana boabele de mazare sunt fierte si a scazut apa.
Adaugam sucul de rosii si mai lasam 5 minute, dupa care oprim focul si servim.
Pofta mare!
Woooow de cand nu am mancat….am si uitat mai exact..arata delicios!!!!!!!!!!!!!
Noua ne place tare mult si daca tot avem in congelator.. :).
Uitasem de reteta asta. Tare gustoasa si buna.
Ma bucur ca ti-am amintit de ea 🙂
Timea, mi-ai facut o pofta……..
Lavi 🙂 e tare buna
Eu nu pot spune decat ca sunt innebunita dupa mazare !!! 😉 <3
Ma bucur ca iti place.
la noi in familie toata lumea mananca mazare cu drag! Iar cea cu carnati este printre preferatele mele!
Si noua tot cu carnati ne place >:D<
Si noi tot cu carnati:) Ne place!
Ma bucur Teo >:D<
N-am mai mancat de mult mazare cu carnat! Ce bine ca mi-ai dat o idee ptr weekend!
Pupici dulci
Simo ma bucur ca ti-am dat o idee buna. Te pup
Mi se facuse pofta! Yumyum!Arata delicios!
Multumesc frumos.
BUNA TIMEA AZI AM FACUT RETETA TA MAZARE CU CARNATI E FOARTE BUNA SI GUSTOASA MA BUCUR CA NE-AI IMPARTASITO SI NOUA ..MULTUMESC PT RETETA AM FACUTO CU CARNATI DE CASA A FOST GUSTOASA…..ITI DORESC TOATE CELE BUNE TE PUP
Ma bucur mult ca ai facut reteta mea si ti-a placut. Te astept sa mai incerci si alte retete de pe blogul meu. Te pup
Lipsește mărarul din această rețetă pentru a avea gust desăvârșit.Încercați!
Dana noi nu mancam marar 🙂 . Singura mancare cu care asociez mararul e varza.
Mancarea asta imi place cu gustul foilor de dafin