Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata
O inima dulce care are toate ingredientele necesare pentru un desert perfect: fructe aromate, frisca si ciocolata. Vrea cineva mai mult de atat? Eu nu :)).
Si daca tot suntem in saptamana dedicata iubirii atunci aceasta inima poate fi facuta cu drag celui drag sau celor dragi :).
Avem nevoie de:
Blat:
– 3 oua
– 6 linguri zahar
– 8 linguri faina
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita praf de copt
– un varf cutit sare
– 10 linguri ulei
– 4 linguri lapte caldut
– 6 linguri cafea calda
Jeleu de fructe
– 250 gr fructe rosii: zmeura, capsuni si visine (eu am folosit congelate)
– 2 linguri zahar
– 2 lingurite amidon
Crema: 125 gr frisca lichida indulcita
Glazura: 75 gr ciocolata neagra + 2 linguri frisca lichida
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa alternand cu cele 6 linguri de cafea calda. Amestecam cu o spatula pana la omogenizare.
Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.
Pregatim jeleul de fructe: fructele decongelate (nu-i bai daca nu sunt decongelate integral) le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Adaugam cele 2 linguri de amidon si mai amestecam pana se ingroasa.
Luam de pe foc, lasam cateva minute cat sa nu fie fierbinte, apoi ungem prima foaie cu toata cantitatea de jeleu si lasam sa se raceasca pana mixam noi frisca.
Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.
Daca s-a racit intre timp jeleul, punem peste jeleu frisca, nivelam si asezam a doua foaie de blat.
(daca doriti puteti insiropa cel de-al doilea blat cu suc de fructe, eu am preferat fara insiropare pt ca blatul este destul de umed)
Punem intr-un vas ciocolata si frisca lichida si topim pe baie de aburi. Amestecam pana se topeste ciocolata.
Turnam apoi glazura peste frisca si nivelam, lasand sa curga si pe margini.
Ornam deasupra cu cateva fructe congelate.
Dam la frigider minim o ora inainte de servire.
Eu aș zice că ar trebui să facem un tort în genul acesta cât mai desc cu putință, nu doar la ocazii speciale:). Foarte bun!
Bine zici Alina 🙂 . te pup
Un tort delicios, vin si eu la o portie! Pupici
Multumesc Paula, te astept :).
Aha… deci aici il tii ascuns.
Am dat eu de el, daca-i bun .. ma cheama oriunde ar fi. 😀
Ppk
Pai asta e cel mai bun loc unde pot sa il tin :))) . Ma bucur ca iti place, te pup
Ce tort aratos si inimos!!Arata tare bine!
Multumesc frumos Haplea.
Stiu sigur ca e foarte bun, deci nu lipsesc de la o feliuta!
Chiar e bun Rocsi, cu drag te servesc >:D<
Romantic si delicios.
Multumesc Cristina.
Daca mai ai vin si eu…
Cu drag Cristina >:D<
Ei…..asta da inimioara :)! Pupici
Ma bucur ca iti place Maria!
cum arata <3 Doamne! trebuie sa-l incerc! multumesc, Timea!
http://jolie-creativity.blogspot.ro/
Dea ma bucur ca iti place!
Én szeretnék többet, egy szeletet belőle:-)
Gerdi szivesen kiszogallak >:D<
Un tort delicios facut cu mare dragoste, cred 🙂
Daca mai ramane.. vreau si eu o portie!
Pupici
Da Simo a fost facut cu drag ca tot ce fac :). Cu drag te servesc si pe tine >:D<
Arata grozav si sigur f.delicios tort-ul preparat de tine!Hugs
Multumesc, e un tort foarte gustos.
Cuvintele sunt sarace pentru a descrie o frumusete ca asta ,dar gustul este bogat!:)
BRAVO!
Multumesc mult de tot Adina >:D< . Te pup