Fursecuri cu lamaie
Desi am multe retete de fursecuri si biscuiti, acestea au urcat repede in topul meu pentru ca sunt pufoase, perfect aromate si chiar si dupa o saptamana/doua sunt la fel de bune (tinute in cutie metalica).
Trebuie sa le faceti neaparat pentru Craciun si sa le savurati cu cei mici si mari dimineata sau seara cu o bautura calda, o cafea, un ceai, o cana de lapte cald.
Trebuie sa le faceti neaparat pentru Craciun si sa le savurati cu cei mici si mari dimineata sau seara cu o bautura calda, o cafea, un ceai, o cana de lapte cald.
Pentru Fursecuri cu lamaie avem nevoie de:
- 250 gr unt
- 180 gr zahar (mentionez ca la repetarea retetei am redus zaharul la 100 gr si fursecurile au fost dulci si asa)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 440 gr faina alba
- In plus: zahar tos + zahar pudra pentru tavalit fursecurile
Mod de preparare Fursecuri cu lamaie
- Intr-un bol mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
- Dam bolul la frigider aproximativ 2 ore.
- Pregatim doua farfurii si punem intr-o farfurie zahar tos si in cealalta zahar pudra.
- Scoatem bolul cu aluat din frigider si cu o lingurita luam din aluat si cu mana formam bile pe care le tavalim mai intai prin zaharul tos si apoi prin zaharul pudra
- Asezam bilele lasand distanta intre ele (vor creste destul de mult) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 15 minute
- Le scoatem din cuptor si din tava si dupa ce s-au racit le putem pune in cutii metalice
Spor la cocarit va zic pentru ca trebuie sa le faceti si voi <3
Yami, yami, delicioase!
Asa sunt Rocsy 🙂
Szuperrrrrrr, kipróbálom! 🙂
Muszaj, mert nagyon finomak 🙂
Ce imi plac cu lamaie! Si ce faine sunt vasele! 🙂
Si mie imi plac la nebunie cu lamaie. multumesc Meri
Arata minunat!! Le pun si eu pe lista! 😀
Neaparat Deyu , pup
Arata foarte bine, incerc sa fac si eu azi pt pitici.:) Spor si o zi frumoasa, Timi!
Ma bucur Laura pentru ca sigur o sa va placa . Te pup draga mea >:D<
Superbe fursecuri, iar felul cum le prezinti le pune si mai mult in valoare, felicitari!
Merg și se Paști……Mulțumesc pentru rețetă, sper să ajung s-o fac.
Am facut aceste fursecuri cu urmatoarele modificari si au fost super :
-aluatul l-am tinut la frigider peste noapte iar in loc de lamaie am pus portocala.
Azi le voi face cu lamaie.
Multam mult pentru reteta.Cu stima,Violeta
Ideal e sa stea pana a doua zi la frigider, dar cum eu rar am timpul necesar eu le fac dupa 2-3 ore de stat in frigider :)). Iar cu portocala le-am facut si eu si sunt minunate. De curand le-am facut cu afine iar variante inca sunt multe doar imaginatie sa avem 🙂
Le-am facut si cu lamaie.Mai mult mi-au placut cu portocala.Spune-mi,zaharul pudra era rasnit de tine sau cumparat la punguta?Cu stima,Violeta
Buna Timea ,stau sa fac si eu acuma fursecurile este pt prime oara ca fac asa ceva,multumesc pt reteta,maine vom vedea cat sunt de bune …..
Cu siguranta o sa va placa 🙂
buna ai si varianta cu ciocolata?????
buna ………ai si varianta cu ciocolata?????????????