Prajitura cu crema de vanilie
Nu am mai prestat de foarte mult timp o prajitura cu crema si i-a cam venit timpul 🙂 . Am ales insa sa fac o prajitura simpla cu una din cremele mele preferate si anume crema de vanilie. Si ca sa nu ma simt atat de vinovata am inlocuit zaharul cu Green Sugar pe care il folosesc de ceva timp in deserturile mele.
Daca va place ce am facut eu aici va invit sa incercati si voi reteta.
Pentru Prajitura cu crema de vanilie avem nevoie de
- Blat:
- 5 oua
- 4 linguri Green Sugar (sau 6 linguri zahar)
- 4 linguri apa fierbinte
- 3 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- un pic de sare
- Crema de vanilie
- 3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta)
- 2.5 linguri Green Sugar (sau 4 linguri zahar)
- 3 linguri amidon
- 320 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 3 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
- 125 gr unt nesarat (82% grasime)
- Glazura
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 4 linguri frisca lichida indulcita
- Pentru ornat: 100 ml frisca lichida indulcita
Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie
- Blat
- Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
- Turnam compozitia intr-o tava de aprox 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem blatul pe un platou si lasam sa se raceasca.
- Crema de vanilie
- Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele, amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam sa se raceasca usor dar nu complet.
- Taiem blatul in trei pe lungimea blatului. Asezam prima fasie pe un platou si o ungem cu jumatate din crema. Peste stratul de crema punem cea de a doua fasie de blat pe care o ungem cu restul de crema. Deasupra asezam a treia fasie de blat.
- Dam prajitura la frigider aprox 30 de minute sau si mai mult pentru a putea felia mai usor.
- Pentru glazura, topim pe baie de aburi, ciocolata facuta bucatele impreuna cu frisca lichida.
- Taiem prajitura in 8-9 parti egale (eu am taiat in 9) si ungem fiecare felie cu un strat generos de ciocolata.
- Mixam si frisca si ornam fiecare felie de prajitura cu frisca.
- Ideal e sa tinem prajitura la frigider minim 3 ore, dar doar daca rezistati tentatiei.
O prajitura delicioasa, exact cum imi place mie. Sa ai o duminica frumoasa!
Multumesc, la fel si tie Rocsi!
Grozava prajitura ta! Sigur mi-ar placea si mie.
Pupici
E genul din care poti manca mult :))
minunata! de incercat!!
Multumesc!
Am o pofta teribila de o asa prajitura.Imi place.Te pup!
Ma bucur ca iti place 🙂
Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate si fără amidon din păcate eu nu prea găsesc. Mulțumesc!
Poti pune faina in loc de amidon la crema aceasta
Iti mulțumesc mult. Am fc aseara prăjitura tot ce pot spune, e ca sa păpat fff bine. Mult succes in continuare…!?
Tare mult ma bucur ca a fost pe placul vostru
Am gasit prajitura pe foodgawker si ce m-am bucurat ca e in romaneste. Arata mortal, abia astept sa o fac. 🙂
Ma bucur ca iti place si te mai astept in vizita 🙂
buna buna