Biscuiti cu scortisoara
Biscuitii acestia sunt perfecti pentru perioada aceasta a anului. Aroma puternica de scortisoara, forme specifice Sarbatorilor de iarna si o atmosfera calda alaturi de cei dragi.
Cred ca si lui Mos Nicolae o sa ii placa 🙂
aprox 500 gr faina
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 min.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam stelute si clopotei pe care ii asezam in tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura (eu am pregatit in doua transe pentru ca se intareste si se lucreaza mai greu cu glazura intarita) amestecand zaharul cu scortisoara si sucul de lamaie. Obtinem o glazura pe care o intindem cu o lingurita sau cu o pensule pe formele noastre. Presaram imediat bombonele colorate.
Asezam formele glazurate pe platouri sau pe masa si lasam sa se intareasca glazura.
Pastram biscuitii in cutii de metal. Se pot tine astfel 2-3 saptamani sau chiar mai mult.
Sa va bucurati din plin de aceste minunate zile de sarbatoare <3 !
Ce aromati sunt. Harnicuto nu stai deloc. Pup!
Rocsy nu sunt chiar asa harnica :))) doar in weekend fac bunatati >:D<
Ce faini is! Fur si eu vreo doi. 🙂
Pup
Mu bucur ca iti plac Alina.
o frumusete de biscuiti!
Multumesc!
Cred ca Mosul a fost foarte incantat. Imi place mult forma de fulg :X.
Da Anca i-au placut si Mosului :). Te pup
Deliciosi biscuitii!
Multumesc Haplea
Cat sunt de frumosi!! Imi place forma asta steluta.. 🙂
Multumesc Simona, imi plac si mie mult formele astea 🙂
arata tare deliciosi! Hugs
Multumesc frumos!
i-am facut si eu, doar ca in glazura nu am mai pus scortisoara…deliciosi:) inca nu i-am pus pe blog
Oana ma bucur mult ca i-ai facut si ca iti plac. Te pup