Cartofi cu mozzarella la cuptor
Desi eu nu mananc branzeturi deloc, din cand in cand mai am cate un exces de a face celor din jur ceva cu produse din categoria aceasta. Nu pot decat sa ii cred pe cuvant cand imi zic ca mancarea a iesit buna, pentru ca evident eu nu gust :).
Pentru Cartofi cu mozzarella la cuptor avem nevoie de:
- 4-5 cartofi
- 4 masline
- 4 felii sunca
- 100 ml smantana
- 1 ou
- 1 bila mozzarella
- sare si piper
Mod de preparare Cartofi cu mozzarella la cuptor
- Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.
- Nu trebuie sa fie fierti foarte tare pentru a nu se zdrobi, cand intra furculita in ei sunt ok.
- Scurgem cartofii de apa si ii punem intr-o tava mica de ceramica sau orice alt vas rezistent la caldura.
- Taiem maslinele si sunca bucatele mici si le punem peste cartofi.
- Taiem si cateva bucatele din mozzarella si le presaram peste cartofi.
- Saram si piperam.
- Smantana o amestecam cu oul si o turnam peste cartofi.
- Punem deasupra felii de mozzarella si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Scoatem din cuptor si servim mancarea calda.
Nu este de refuzat asa ceva!
Multumesc 🙂
De ce nu mananci branzeturi?