Cartofi cu unt si rozmarin
Rozamarinul este o planta foarte aromata ce se poate folosi atat la carne (mai ales miel) cat si la legume.
Avem nevoie de cartofi bineinteles vreo 10-20 buc …depinde pt cate pers gatiti, apoi de aprox 100 gr unt, rozmarin si sare si piper.
Spalam si taiem cartofii in patru sau doar in doua, in functie de marimea lor.
Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram sare, piper si rozmarin.
Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 30-40 min si am terminat treaba.
Merg de minune langa o friptura de porc sau o rulada de porc asa cum i-am servit eu.
Sa aveti pofta!
Si cateva cuvinte despre rozmarin:
“Rozmarinul pe numele sau latinesc ”Roua de mare” a stat la baza uneia dintre cele mai celebre ape de frumusete a secolului a XVII-lea: Apa Reginei Ungariei. O veche legenda spune ca un inger s-a infatisat inaintea Reginei Isabela a Ungariei si i-a dat reteta unui elixir facut pe baza de rozmarin. Cu ajutorul acestei lotiuni Regina si-a recuperat sanatatea si mai ales frumusetea desi era trecuta de 70 de ani. Aceasta apa de toaleta a fost folosita in toata Europa pana la Revolutia Franceza.
La ce mai foloseste rozmarinul?
Pentru cei ce sufera de artrita se recomanda bai cu adaous de infuzie de rozmarin amestecat cu salvie.
Pentru a combate insomnia si a imbunatati calitatea somnului beti o ceasca de ceai de rozmarin inainte de culcare.
info: http://www.infogradina.ro/legume/plante-medicinale/rozmarinul/302/
Cu siguranta sunt foarte gustosi!!!Imi plac!!Pupici!
multumesc frumos! te pup
fff gustosi!
Alina – ma bucur ca iti plac. noapte buna
Si eu găsesc mult cu rosemary!Foarte bun si sănătos.Arata bine cartofii!pup
Si mie imi plac foarte mult cartofii, ii pregatesc in fel si chip…
Interesante informatiile despre rozmarin, nu am stiut ca are atatea proprietati benefice. Multumesc pentru informatii, te pup!
Ce-mi mai plac.Pupici!
Paradis – de acord cu tine. Ma bucur ca iti plac cartofii mei. pup
Sanda – Ma bucur ca ti-am fost de ajutor cu info despre rozmarin. te pup
Dia – ma bucur ca iti plac. pup
In general ma cam feresc de cartofi (ingrasa!), dar acestia sunt printre putinii pe care ii pap cu mare placere!!!
Pupici
Simona – multe ingrasa, dar la cartofi eu tot nu renunt :))pupici
Imi plac cartofii cu rosmarin foarte mult ,au o savoare deosebita.
Zi frumoasa!
Deliciosi!!!
Maria – asa e, au o aroma deosebita. O zi frumoasa si tie!
Simona – multumesc!
Imi place rozmarinul!! Arata tare bine!! Pupici!
Si mie imi plac , dar eu mai arunc si niste catei de usturoi intregi !!!! 😉
Adela – multumesc frumos! pup
Cat – merge de minune si cu usturoi. pup
Yammy….ce cartofi imbietori!!!!!Pupici
La cat mai multe astfel de articole. Bravo! Poti adauga in loc de rozmarin cimbru si vei vedea ca sunt f gustosi yummy
Maria – multumesc frumos! pup
Romania pitoreasca – ma bucur ca iti place! Cartofii acestia cu unt asa sunt ei, cu rozmarin :). Se pot face in zeci de feluri cu siguranta idei sunt o gramada. te mai astept in vizita
cu rozmarin nu pot fi decat foarte deliciosi!
Ador cartofii cu rozmarin.
Cristina & Haplea – asa e, sunt buni cu rozmarin.