Cartofi prajiti cu carnati si salata de castraveti
Hai sa pun pe blogul meu si ce am mancat in seara aceasta! O mancare atat de cunoscuta incat practic nu necesita nici o descriere si nici o indrumare :))
Dar pentru ca este un blog culinar am sa va povestesc cu lux de amanunte cum se fac cartofii prajiti cu carnati :))
Eu cred ca toata lumea a mancat asa ceva macar o data in viata. Si cu siguranta ca e considerata o mancare rapida si super gustoasa, adica un fast food nesanatos sa zic asa. Dar se stie ca toate cele nesanatoase sunt mai gustoase si le plac mai mult papilelor noastre gustative. E drept ca eu fac destul de rar asa ceva si fac la rugamintile sotului asa cum s-a intamplat si in seara aceasta.
Iata cat de atragator arata :)) langa o salata sanatoasa bineinteles.
Dar pentru ca este un blog culinar am sa va povestesc cu lux de amanunte cum se fac cartofii prajiti cu carnati :))
Eu cred ca toata lumea a mancat asa ceva macar o data in viata. Si cu siguranta ca e considerata o mancare rapida si super gustoasa, adica un fast food nesanatos sa zic asa. Dar se stie ca toate cele nesanatoase sunt mai gustoase si le plac mai mult papilelor noastre gustative. E drept ca eu fac destul de rar asa ceva si fac la rugamintile sotului asa cum s-a intamplat si in seara aceasta.
Iata cat de atragator arata :)) langa o salata sanatoasa bineinteles.
Pentru 2 portii generoase:
– 6 cartofi mari
– ulei pentru prajit
– sare si piper
– 2 carnaciori de Sergiana din carne de vita si porc
Salata:
– 4 castraveti
– 2 cepe rosii
– sare si piper
– o lingurita otet balsamic
– un strop de ulei
Sa va mai zic si cum se face? 🙂
Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper.
Carnatii ii crestam in cruce si ii prajim in ulei pe ambele parti.
Pentru salata: curatam si spalam castravetii si ceapa. Apoi ii taiem felii subtiri si ii amestecam adaugand sare, piper, otet si ulei.
Asezam pe farfurie cartofii si carnatul cald si servim cu salata!
Rapid si usor!
Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper.
Carnatii ii crestam in cruce si ii prajim in ulei pe ambele parti.
Pentru salata: curatam si spalam castravetii si ceapa. Apoi ii taiem felii subtiri si ii amestecam adaugand sare, piper, otet si ulei.
Asezam pe farfurie cartofii si carnatul cald si servim cu salata!
Rapid si usor!
Eu vreau cartofii si salata 🙂
ok 🙂 sunt ai tai . Eu raman cu carnatul :))
Eu vreau salata,imi place foarte mult.Te pup!
Farfuria ta imi aduce aminte de bunica.Ne pregatea cartofi de astia cu cate un carnat de casa si castraveti murati.Doamne bun mai erau…mi-e dor de vremurile alea.
Mi-ai facut o pofta nebuna!!!
Dia – hai ca merge si un cartof langa salata:)) . pup
Angelica – ma bucur ca ti-am adus aminte de ceva atat de placut! te pup
Si eu vreau salata… dar cirnatul ala imi face rau cu ochiul, sigur e delicios, dar incerc sa ma abtin… yamiii, oricum mi-ai facut pofta de un cirnacior… Pupici !
Daniela – cum ziceam, o data la cateva luni merge si o prajeala din asta :)).
Chiar ca ne-ai adus aminte de un meniu simplu pe care il servim toti cu placere!O idee foarte buna!
Chiar ca ne-a adus aminte de un meniu simplu si rapid pe care toti il servim cu placere!Buna idee!
Teo – asa e! daca nu ne uitam la calorii si la faptul ca e prajit in ulei, e o mancare delicioasa :))
Ce frumos ai crestat carnatul………..place mancarica ta!
Pup!
Maria – multumesc. Ma bucur ca iti place. pup
Maria – multumesc. Ma bucur ca iti place. pup
Cu asta m-ai dat gata. Ma duc sa fac control la frigider si poate am noroc si gasesc vreo doi carnati 🙂
Oltean – ce haios esti :)) Vezi ce gasesti si ce bunatate poti face si tu rapid 🙂