Cartofi prajiti in cuptor
Mai toata lumea adora cartofii prajiti…..
…si eu ma aflu printre cei care iubesc cartofii prajiti, insa fac destul de rar pentru ca stiu cat sunt de nesanatosi…
Dar varianta in cuptor este mai putin daunatoare desi si la aceasta am folosit putin ulei
cum procedam:
– curatam si spalam cartofii si ii taiem felii
– intr-un bol punem putin ulei si adaugam sare si piper
– tavalim cartofii prin ulei si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt
– ii dam la cuptor la 180 grade cca 30 min
– dupa 30 min ii scoatem si daca dorim pudram cu putina boia de ardei si mai lasam cca 10 min la foc mai mare
Arata foarte bine, sunt gustosi si se pot servi ca si garnitura langa orice
Foarte buni , sunt mai sanatosi la cuptor!!
Am facut unele schimbari:
http://adelas-cakes.blogspot.com -blog cu torturi
http://cevabun-cevadulce.blogspot.com -blog culinar!
te rog sa schimbi si tu daca se poate .
Multumesc Pupicei!
Da, asa e Adela, mult mai sanatosi.
cu schimbarile, OK. modificat/adaugat. te pup
super !!
merci coco!
Siie imi plac mult in varianta asta!Deliciosi!Pupici!
Eu la cartofii prajiti n-am renuntat din cauza siluetei ci pt ca ultima data mi-am spart grav o masea cu niste cartofi prea crocanti:)) Dupa ce am trecut prin multe vizite la dentist si in final o masea de portelan am zis ca nu mai mananc ever cartofi prajiti:)) Dar la cuptor sigur voi incerca, sunt sigur muuult mai buni:) Pupici!
Flory si mie imi plac mai mult asa! pup
Danutza, imi pare rau sa aud de incidentul tau. dar in varianta asta mie nu mi-au iesit tari, sunt putin crocanti deasupra si moi inauntru. Nici nu trebuie taiati foarte subtiri. mie imi plac la nebunie asa. te pup
Nici mie nu-mi plac prajelile…la fel procedez si eu cu cartofii, chiar si cu carnea pane 🙂
Te pup!
hai ca nu m-am gandit la cartofi “prajiti” in cuptor, e varianta light pt sotul meu, caci eu ii prefer copti in coaja sau in compozitia pt gomboti ;))
Andreea e o varianta mai ok la cartofii prajiti, gustul e la fel doar cu mai putin ulei.
Cand am vazut reteta mi-am zis wow! chiar azi am sa o incerc; dar ce sa vezi, o reteta atat de simpla mie mnu mi-au iezit 🙁 Am respectat intocmai reteta, cuptorul dat la 180 grade, cartofi dati prin ulei anterior, hartia de copt, totul; ei si dupa 15 min cand dau sa ma uit la ei, deja un sfert din ei erau arsi pe margine iar cand gust unul din ei cruzi in interior….am mai lasat inca 15 min dar cu cuptorul la mai putine grade si am urcat tava mai sus, dar acelasi efect, unii se ard pe margine altii cruzi in interior 🙁 nu stiu cu ce am gresit…si miroseau atat de bine…
Anonim – chiar nu imi dau seama de ce nu ti-au iesit. Eu am procedat exact ca in reteta si au iesit niste cartofi crocanti pe dinafara si moi inauntru.