Chiftele de pui la cuptor
O noua reteta cu carne de pui foarte gustoasa si sanatoasa. Sunt multi care zic ca chiftelele la cuptor nu sunt atat de bune ca cele prajite in ulei, insa noi le preferam pe cele la cuptor si de cand am descoperit varianta aceasta fff rar le mai fac prajite.
Pentru Chiftele de pui la cuptor avem nevoie de:
600 gr pulpe de pui dezosate
1 cartof mare
2 morcovi
1 ceapa potrivita
1/2 lingurita pudra de usturoi
patrunjel verde
1 albus de ou
2 linguri pesmet
1 lingurita rasa sare de mare
Extra: pesmet pt tavalit chiftelele (optional)
Mod de preparare Chiftele de pui la cuptor
Curatam si spalam legumele.
Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa.
Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt. Eu cel mai bine omogenizez cu mana iar la final incorporez si pesmetul.
Separat intr-un bol punem cateva linguri de pesmet. Cu o lingurita luam din compozitie si punem in pesmet si cu mana formam chiftelele pe care le invartim prin pesmet.
Asezam chiftelele in tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 50 de minute sau pana se rumenesc deasupra. Nu trebuie sa le intoarceti de pe o parte pe alta. Ca sa fiti siguri ca sunt facute, luati una si gustati.
Scoatem din cuptor si putem servi atat calde langa un sos aromat cu busuioc sau reci cu salate de sezon.
Bune si sanatoase!
Da Cristina, foarte bune 🙂
Trebuie sa fac si eu odata chiftelutele la cuptor.. Super arata ale tale!
Pup
Sa faci Simo ca sunt atat de bune … plus ca sunt mult mult mai sanatoase >:D<
Buna,vreau sa incerc si eu reteta poate devine si preferata noastra pentru ca ador chiftelele, dar de ce nu folosesti si galbenusul?multumesc
Buna, poti pune oul intreg fara nici oproblema. Eu atunci le-am facut fara pt cineva care tinea dieta dupa operatie. Nu inseamna ca acum nu folosesc si galbenus, dar retetele le scriu exact cum le fac in acel moment.