Ciorba cu carnati afumati si zeama de varza
O ciorba foarte potrivita pentru sarbatorile de iarna. Carnati proaspeti si afumati are mai toata lumea acasa in aceasta perioada si la fel si zeama de varza murata, deci nu va ramane decat sa incercati si voi aceasta ciorba acra numai buna pentru anotimpul rece.
Pentru Ciorba cu carnati afumati si zeama de varza avem nevoie de:
– 4 morcovi
– 1 pastarnac mare
– 2 cepe
– 1/2 ardei rosu
– 5-6 cartofi
– 500 gr carnati de casa afumati
– 2 pahare zeama de varza murata
– tarhon
– un galbenus de ou
– 2-3 linguri smantana grasa
Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l.
Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit.
Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.
Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust.
Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot..
Yuuumyyy..delicioasa ciorba!
Da e minunat de buna 🙂
Mmmm!!!Faina reteta si cu siguranta tare buna!
Multumesc si recomand cu drag ciorba asta >:D<
Buna… te-am selectat pentru blogul anului 2012…http://dumitrufelicia.blogspot.ro/2012/12/iata-ca-si-blogul-de-care-ma-ocup.html
La multi ani!.. Un An Nou mai bun, cu sanatate, fericire si cat mai multe realizari!
Multumesc frumos Felis >:D<. La fel iti doresc si tie! Te pup
Draga mea, iti doresc un 2013 plin de sanatate, fericire si realizari!
Multumesc frumos Laura! La fel iti doresc si tie >:D<