Ciorba de perisoare
120 min
mediu
Ingrediente Ciorba de perisoare
– 3 morcovi mari
– 1 pastarnac
– 1 bucatica telina
– 1 ceapa
– 1/2 ardei
– jumatate capatana usturoi – nu cautati usturoiul in poza ca nu e :)), a fost curatat mai tarziu
– tarhon
– sare, piper
– 1 lingura faina
– 150 gr lapte sau smantana
– optional 2 linguri otet sau zeama de lamaie
Curatam si spalam legumele.
Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
- intre timp pregatim perisoarele din:
– 300 gr carne tocata amestec
– o mana orez
– 1/2 ceapa tocata marunt
– 2-3 catei de usturoi tocat marunt
– un ou
– sare si piper
– faina pt modelat
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.
Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.
Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.
La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.
Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.
Pofta mare!
Preferata jumatatii mele!
Simona – si la noi e in topul preferintelor! pup
Trimite-mi citeva perisoare, ca ciorbica o fac eu… Hmmm, ce buna e !!! Pupici !
Daniela – poti sa iei perisoarele direct de aici :)). pup
Aduc painea eu,iar tu dai din bunatatea aceasta.Te prinzi?Pupici!
Ce buuuna,n-am maifacut-o de multisor!Pupici
Dia – sunt de acord! te astept cu painea ta gustoasa :). pup
Flory – daca nu ai mai facut-o demult e cazul sa o faci..ca e buna tare. pup
felice fine settimana…ciao
Favorita mea ciorbita!arata yammy !Un weekend frumos!
Mmm, ce buna e!Preferata mea!Pup!
Giancarlo – grazie !
Paradis – ma bucur ca iti place. weekend minunat si tie.
Licuta – tare buna e ciorba asta, e favorita multora. pup
Ce bine arata! La noi in casa e ciorba preferata a tuturor 🙂 Pup!
Danutza – ciorba asta se pare ca e preferata multora. ma bucur ca iti place. pup
Imi place tare mult aceasta ciorba!
Haplea – si mie :). weekend placut
Delicioasa ciorba. Prefer totusi sa fie acrita cu bors si nu cu otet. Te pup.
Irina – recunosc ca pe la noi se foloseste f putin borsul…dar sigur e mai sanatos..mai ales ca otetul mie personal nu imi place