Conopida cu maioneza si ceapa

A venit vara deci avem mult mai multe optiuni de a gati legume proaspete si cu pret mai putin usturator ca iarna :). Ok, mancarea mea nu e una chiar super sanatoasa pentru ca, contine si maioneza dar oricum e mult mai sanatoasa decat o mancare procesata cu zeci de chimicale.
Mie imi place tare mult cu o rosie proaspata si zemoasa.

Pentru Conopida cu maioneza si ceapa avem nevoie de:
– 1 conopida – a mea a avut 1 kg
– 1 ceapa rosie
– ceapa verde
– sare
– piper
Pentru maioneza:
– 1 galbenus de ou
– 2 lingurite mustar
– 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai constistenta si se face mult mai rapid)
– 200-250 ml ulei floarea soarelui
– un varf de sare

Mod de preparare Conopida cu maioneza si ceapa

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.

Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.

Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.

Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Servim cu paine si cu rosii proaspete!
O mancare excelenta pe timp de vara….cel putin eu sunt mare fan 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Conopida cu maioneza si ceapa”

  1. Super good! 🙂
    Aseara am vrut sa fac si eu, dar n-am mai gasit conopida frumoasa la ora aia, asa ca am facut salata de vinete.
    Salata de conopida si eu o fac asemanator, doar ca in loc de ceapa folosesc putin usturoi si folosesc mixerul sa fie mai spumoasa 😛 Na, hai ca te-am zapacit de cap :))
    O seara frumoasa, pupici!

  2. Mie imi place f mult conopida cu maioneza, si ce daca are maioneza?? 😛 Acolo e farmecul si gustul bun, iar cate un rasfat meritam si noi! Pup

  3. Eu pun mereu ceapa si din cand in cand pun si eu putin usturoi :). In rest toate le fac cu mana, si vinete, si conopida si maioneza :)). Bune oricum.

    Poliana – asa e, maioneza e farmecul :)). pup

    Alinutzika – ma bucur ca iti place. pup

  4. Ilyet nem is készítettem, mióta eljöttünk Zilahról. Pedig szerettem, de elfelejtődött. Majonézbe még soha nem tettem krumplit, de fogok tenni egy próbát!

  5. Dia- ma bucur ca iti place draga mea. pup

    Alina – asta inseamna ca o sa iti faci si tu in curand :). pup

    Ancuta – e perfecta acum cu rosii de vara . pup

    Gerdi – en nagyon is szerettem fris nyari paradicsomal. Es a krumplis majonezed egy magyar nenitol tanultam es nagyon gyors es finom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

X

Retete asemanatoare