Conopida pane
Ingrediente:
– 1 conopida
– 3 oua
– 3-4 linguri lapte
– faina
– pesmet
– sare
– piper
– praf de usturoi
– ulei pentru prajit
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
Servim ca atare cu legume proaspete!
Am pregatit si eu o data pentru ai mei si le-a placut.Ce rumena ti-a iesit!
Și mie-mi place conopida – cu maioneză, pane (prefer cu pesmet), gratinată, supă, etc… Sărut-mâna pentru masă!
Rocsi – la mine doar eu mananc :). Vreo 2 zile am ce sa mananc si la servici. Te pup
Mmm, ce pofta mi-ai facut!O trec pe lista saptamana asta:)Pup!
Sanda – sa iti fie de bine. Nu ai mai fost demult pe la ‘mine’ :). Bine ai revenit. Te pup
Licuta – ma bucur ca ti-am dat o idee buna. Te pup
Maine stiu ce papam!! Ador conopida pane!!
Simo – ma bucur ca am fost de ajutor :). Te pup
Yuuuumy!!!!Ce bunatate!!! Hugs
Timea dragă, să știi că te vizitez de fiecare dată când postezi ceva (sau când vreau să revăd o rețetă)! Nu las comentarii de fiecare dată, dar îmi vizitez (cu sfințenie!) blogurile la care m-am ”abonat” și nu numai…
Te pup și eu fată harnică!
Buburuza – multumesc.pup
Sanda – multumesc tare mult, esti foarte dragutza si ma bucur mult ca ma vizitezi. Te pup cu drag
Este super buna,ne place mult.Pup!
DiaMar – la noi doar eu mananc, dar nu ma supar. te pup