Cosulete cu prune si crema de vanilie

Pentru ca inca suntem in sezonul prunelor, incerc sa profit din plin de ele. Am facut aceste mici cosulete si inca mai am in plan cateva prajituri cu prune. Si chiar daca se gata prunele din piata am cateva pungi de rezerva in frigider 🙂 


Avem nevoie de:
Pentru aluat: 
– 125 gr margarina
– 2 linguri zahar
– 1/2 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– 2 linguri apa rece
– 200-250 gr faina 
– coaja de lamaie
Pentru umplutura
– 40-45 prune
– 10 lingurite zahar
– scortisoara 
– crema de vanilie (eu am folosit crema de vanilie de la Dr. Oetker)
– 250 ml lapte
Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.
Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme.

Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa sa raceasca, dupa care scoatem cosuletele din forme.
Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj si umplem fiecare cosulet cu crema.

Pastram la rece.
Un desert usor, racoros si placut! 
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Cosulete cu prune si crema de vanilie”

  1. Micky – asa e sunt ca niste minitarte. Prunele le spal le despic in doua scot samburii si le pun in pungute, cam 400- 500 gr si le pun la congelator. Asa pun toate fructele mari si se tin foarte bine, iar cele gen afine, zmeura etc le pun in cutiute mici.

  2. Buburuza – multumesc frumos, ma bucur ca iti plac.

    Angelica – multumesc frumos dragutzo.

    DF – ma bucur ca iti plac si prunele si cosuletele mele. Pupici

    Poliana – multumesc tare mult. Te pup

Dă-i un răspuns lui Delicious Flavours Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare