Crostata cu piersici si caise

Cum va mai ziceam, iubesc tartele cu fructe si daca ar fi numai dupa mine as face saptamanal cate una. Aceste tarte sunt foarte light si merg de minune dimineata langa o cana de cafea. 
Avem nevoie de:
125 gr unt
1 ou
1 lingura zahar
un varf de cutit sare
coaja de la 1/2 portocala
3 linguri suc de portocala
1/2 lingurita bicarbonat
200 gr faina
Umplutura:
4 linguri gem de caise
250 gr caise
200 gr piersici de gradina 
1 lingura zahar
1 plic zahar vanilat 
o lingurita rasa scortisoara
Pentru uns: o lingurita un topit si putin zahar 
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda putin mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi  pusa.
Tava o tapetam cu hartie de copt si asezam aluatul in tava lasand marginile in afara.
Ungem aluatul cu gem apoi asezam fructele decongelate si decojite ( daca sunt decongelate se ia foarte usor coaja). Eu am asezat pe margini piersicile mici si apoi caisele feliate.
Presaram deasupra fructelor un plic de zahar vanilat, o lingura rasa de zahar si scortisoara. 
Tragem marginile aluatului peste fructe si ungem cu unt topit presarand deasupra putin zahar.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor si optional presaram putin zahar pudra peste fructe.
Va recomand din suflet acest desert gustos si aromat. 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Crostata cu piersici si caise”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

X

Retete asemanatoare