Fasole boabe cu carnaciori
- 2 cutii boabe de fasole rosie
- 1 ceapa galbena
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei galben
- 6-7 linguri pasta de gogosari cu rosii
- 300 gr carnaciori subtiri din carne de vita cu porc
- 2 linguri ulei
- 1/2 cana apa
- sare si piper
Punem la calit in putin ulei ceapa curatata si spalata si taiata marunt impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Folosim functia “Fry” a aparatului pe 10 minute.
Adaugam carnaciorii taiati bucatele si amestecam pana se calesc si acestia.
Boabele de fasole spalate bine inainte (eu le pun intr-o sita si le tin sub apa rece pana se spala bine de apa in care a fost conservata) le punem in vas, apoi adaugam pasta de rosii putina sare si un pic de piper, o jumatate de cana de apa si acoperim pornind functia Stew de la aparat pe 30 de minute.
Daca facem pe aragaz acoperim vasul in care gatim cu un capac si lasam sa fiarba 20-25 de minute.
Puteti vedea si din poza de mai jos care sunt pasii, desi e cat se poate de simplu de gatit aceasta mancare fie ca o faceti intr-un vas pe aragaz fie folositi un aparat de gatit.
Si cam asta a fost tot, in maxim 40 de minute de cand ne-am apucat sa pregatim ingredientele avem o mancare delicioasa si consistenta.
Pofta mare!
Desi mancarea asta buna eu o fac iarna, uite ca ma tentezi tu, acum cu o portie , ca Doamne da’bine mai arata !
Bravo tie…
Te tzuc !
E foarte fain ce ai gatit aici, am niste fani fasole-cu-carnati in familie si o sa le gatesc odata reteta ta 🙂