Friptura impletita
Iata cum o friptura banala din carne de porc poate arata foarte bine pe farfurie doar impletind carnea
sa vedem de ce avem nevoie..
– 500 gr carne de porc: ceafa sau pulpa/spata
– 10-12 cartofi
– 3-4 morcovi
– 3 cepe
– 1 capatana usturoi
– 3-4 linguri ulei
– foi de dafin
– oregano
– sare si piper
Taiem carnea felii, apoi fiecare felie o taiem in trei precum in poza de mai jos si impletim.
In capat infingem o scobitoare.
Punem bucatile de carne impletite in tava cu ulei si asezam pe langa carne cartofii taiati in doua sau patru , morcovii taiati in bucati de 3-4 cm, ceapa taiata in 4, frunzele de dafin si oregano. Usturoiul il punem in crepaturile de la carne. Adaugam sare si piper si dam la cuptor la 180 grade timp de aprox 40-50 min, depinde de carne.
Dupa 20 min intoarceti carnea de pe o parte pe alta.
…o sa impresionati cu siguranta cu aceasta friptura , asa ca va provoc sa o faceti si voi :)…
Recomand sa tineti carnea intr-un bait cu lapte si usturoi pt cateva ore inainte de a o prepara. Eu din pacate a trebuit sa o fac destul de rapid si nu am avut timp de bait…next time, neaparat 🙂
Pofta Buna!!!
Ce ingenios! Ceva deosebit care arata extrem de bine, felicitari!
multumesc frumos…as manca in fiecare zi ceva gatit si cat mai divers…si cat mai putine mancaruri procesate 🙂
Chiar asa de la distanta… arata tare bine!
multumesc Antonia! ti-am vizitat si eu blogul…felicitari! e super ..o sa mai trec pe acolo 🙂
Merge inlocuita una dintre fasii cu carnati putin afumati ….. Este super gustoasa combinatia….