Fursecuri fragede cu gem de prune
Aceste fursecuri sunt fragede si usor de preparat.
Avem nevoie de:
– 125 gr unt
– 1 lingura zahar
– 1/2 lingurita praf de copt
– un varf de sare
– 2 linguri apa rece
– 200-250 gr faina
– gem de prune pentru umplutura
– zahar pudra pentru pudrat
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.
Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si intindem foi subtiri pe care le decupam cu o forma floare.
Floricelele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 8-10 min, pana incep sa se rumenasca deasupra.
Dupa ce s-au racit ungem cate o floare cu gem de prune, asezam peste gem o alta floare si apasam usor.
Le asezam pe o plansa si apoi pudram cu zahar pudra.
Sunt ideale cu o cafea la micul dejun sau pentru o dupa-masa de duminica ploiasa asa cum e azi.
Si sunt convinsa ca si copiii adora astfel de dulciuri.
Ce frumoase sunt!
Any – multumesc!
arata super!!
Helyes kis virágocskák! Ritkán sütök hasonlókat, pedig szeretjük. Változtatni kéne rajta:-)
Alinutzika – multumesc.
Gerdi – en is eleg ritkan csinalok :). De igen finomak, tehat tobet fogok csinali.
Delicioase, cu gem bun…
Cristina sunt cu gem facut de mine 🙂
Acum mi-ai facut pofta si cum domnisoara din dotare a miriit ieri ca nu am facut biscuiti, miine cred ca aprind cuptorul (noroc ca e frig si ma voi incalzi) si voi pregati si eu niste fursecuri… Sustrag vreo citeva pentru cafeaua de miine dimineata, da ?! Sper ca nu te superi, daca vezi ca lipsesc… Pupici !
Daniela mereu ma faci sa zambesc. Nu zic nimic daca lipsesc cateva fursecuri :)). Te pup
Arata foarte bine, iar cu dulceata sunt excelente!! Pupici!
Si frumoasa si harnica!
Adela – multumesc, chiar sunt gustoase. Pup
Mandala – multumesc frumos.
A venit primavara aici la tine.Arata minunat fursecurile.Pup!
DiaMar – multumesc. Macar in casa sa avem primavara ca afara e cam iarna 🙂
Ce simpatice sunt!!! si mie imi plac mult fursecurile de orice fel, dar cu Dukan-ul asta…mai rar cu fursecurile :)) te pup!
Imi plac mult fursecurile tale. Chiar facusem gem de prune…. incerc sa fac si eu o portie. O saptamana superba.
Teo – multumesc. Te invidiez ca te poti tine de o cura pt ca eu nu reusesc :(.Te pup
Carol – iti recomand cu drag aceste fursecuri. Si eu le-am facut tot cu gem facut de mine. Te pup
Ce dragalsase sunt si cu siguranta delicioase!
Fursecurile astea imi aduc aminte de vacantele petrecute la bunici !! 🙁 Ce bune erau si cu cat drag le faceam cu bunica !! <3
Alina – multumesc frumos.
Cat – ma bucur tare ca fursecurile mele ti-au adus aminte de copilarie si de bunici .
Niciodata nu te saturi de prajituricile astea!:)
Perfecte pentru o cafea cu lapte 😉 Hugs
My favourite!!!
Intr-adevar nu se compara cu cele din comert…
Si eu le fac cel putin o data pe saptamana, cu toate ca necesita “putin” timp 😛
Pupici draga mea!
simplu,usor si repede facut!!!sa nu mai spun de gust 🙂 minunate!!!!acum 10 min le-am scos din cuptor.multumesc!
ps: incercati si cu nutella….:P
Ma bucur mult ca iti plac. Am pe blog si cu crema de ciocolata. Eu nu prea ma omor dupa nutella si le prefer cu dulceata insa mama le face si cu nuttela 🙂