Gogosi din faina neagra (de post)
Pentru Gogosi din faina neagra (de post)avem nevoie de:
– 500 gr faina neagra de grau
– 1 plic drojdie uscata
– 3 linguri zahar
– 2 pliculete zahar vanilat
– 1/2 lingurita sare
– coaja rasa de la o lamaie
– coaja rasa de la o portocala
– 80 ml ulei
– 350 ml apa
– ulei pentru prajit
– zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare Gogosi din faina neagra (de post)
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.
Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei :).
Sa aveti pofta!
Buna dimi.Am venit la gogosi…
‘Neata Rocsi! Bine ai venit >:D<
Și eu am venit! Sunt bune mereu gogoșile.
Alina, asa e, deci bine ai venit si tu >:D<
Vreau si eu!!!…
Felis cu drag te servesc 🙂
Uite cum ai impacat tu pe toata lumea 🙂
Fur si eu vre-o doua..
Simo sunt tare bune asa…te lasi sa iei cate vrei >:D<
Eu nu m-am speriat deloc 🙂 , ba chiar as manca cateva cu gem acuma !! 😉
:)) bune bune cu gem . Te pup
De szép pufók fánkok! Maradt még nekem is?:-)
Koszi Gerdi! Csinalok masokat mert mar elfogyot 🙂
Eu te cred pe cuvant,dar tot servesc macar una!Pupici!
Nu o sa te poti opri doar la una :). Te pup
ce bine prinde reteta asta;) arata tare bine si abia astept sa le incerc 🙂
Da Monica sa o inerci pt ca iasa niste gogosi f gustoase.
Ce frumos au iesit! As manca si eu cateva 😉 Pup
Paula multumesc, cu drag te servesc. Te pup
Minunate! O idee interesanta. Ma bucur ca postezi si retete de post. Weekend placut