Legume aromate la tigaie cu naut sau ciuperci
De curand am primit din nou produse de la SunFood si inca de cand le-am vazut mi se nasteau cateva retete in minte. Am inceput cu aceasta mancare usoara plina de legume si arome. Nu are cum sa nu va placa asa ceva si va invit sa incercati si voi reteta mea.
Avem nevoie de:
- 1 zucchini
- 1 dovlecel
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mica rosie
- 1 ceapa mica alba
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei verde
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
- 1/2 lingurita pudra de chimen
- 4 lingurite sos de soia
- 1 borcan ciuperci SunFood
- 1 conserva naut SunFood
- 4 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- Pentru servit: 400 gr piept de pui condimentat dupa preferinte
- Curatam si spalam legumele iar conservele le scurgem de apa (nautul il spalam intr-o sita).
- Taiem pe rand toate legumele, rondele subtiri.
- Incingem intr-o tigaie adanca uleiul de masline si adaugam pe rand legumele, lasandu-le la calit la foc mare doar cateva minute (4-5 ). Adaugam pudra de chimen si ghimbirul, sosul de soia si un pic de piper. Mai lasam pe foc aprox 3-4 minute pentru a se imbina aromele.
- Eu de aici am impartit legumele in doua pentru ca eu nu mananc ciuperci iar sotul nu a vrut naut :), dar voi le puteti pune impreuna toate daca va plac.
- Ciupercile calite in putin ulei de masline si cu usturoiul tocat marunt, vin amestecate cu legumele.
- Iar restul de legume in care adaugam nautul si 2 catei de usturoi tocat, le calim inca 1-2 minute.
- Servim legumele cu piept de pui grill.
Sper ca v-am convins din nou ca legumele sunt importante si nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Si se pot gati in multe moduri, care mai de care mai delicioase.
Nu refuz o portie.. chiar daca-i cu naut 🙂
Pupici
Poti servi si cu ciuperci :))