Lichiu cu nuca si rahat
Avem nevoie de:
– 500 gr faina
– 2 oua
– 1 plic drojdie uscata
– 3 linguri zahar
– 250-270 ml lapte
– 80 ml ulei sau unt topit
– 1/2 lingurita sare
– 1 plic zahar vanilat
– coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura:
– 150 gr smantana
– 1 ou
– 2 linguri zahar pudra
– 100 gr nuca macinata
– rahat diverse culori
– zahar pudra pt pudrat
Punem drojdia la dospit, timp de 10 min., in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit zaharul. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Pentru umplutura: batem cu un tel oul si adaugam smantana si zaharul pudra.
Ungem fiecare foaie de aluat cu acesta smantana apoi presaram nuca si asezam rahatul taiat cubulete. (pentru a putea taia mai usor rahatul il dam prin zahar pudra).
Daca este cu nuca,atunci imi place.Pup!
DiaMar tu care faci atatea aluaturi bune, trebuie sa incerci si reteta asta :). Te pup
La noi nu se face dar sigur e bun…
Rocsi e un aluat dulce cu bunatati deasupra, deci sigur iti place. Pup
Este prima dată când aud de lichiu:). Nu mă îndoiesc că e gustos.
🙂 doar in unele sate din Ardeal se face asa ceva. E f bun
Cred ca e tare bun si plin de arome! Pupici
Da Paula e f bun . Te pup