Lipii cu faina integrala umplute cu legume
E prima data ca fac lipii de casa si nu am luat o reteta anume ci am facut din aluatul de paine cu care, zic eu, ne putem juca oricum. Le-am umplut doar cu legume si au fost foarte gustoase si sanatoase.
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.
Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.
Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul de masline.
Aluatul obtinut e usor lipicios. Punem la dospit acoperit la loc cald timp de aprox 40 minute.
Impartim aluatul in 8 parti egale din care formam 8 bile pe care le lasam la dospit inca 20-30 minute.
Intindem apoi fiecare bila pe masa de lucru tapetata cu faina si folosind sucitorul.
Ungem suprafata fiecarei lipii cu putin ulei sau ulei de masline si presaram deasupra seminte de susan.
Scoatem din cuptor si le asezam intr-un prosop.
Lipiile sunt grozave! Cu orice:)
Asa e Teo.
tare..tare mult imi plac !!!
Coco ma bucur ca iti plac.
Sunt super bune..Eu as manca o lipie goala si calda!
Da Rocsi sunt bune chiar si goale.
Bune tare!!!Am sa incerc si eu reteta de lipii. Arata tare bine! Pupici!
Multumesc Licuta. Sunt bune cu orice umplutura.
sunt minunate!!!
Multumesc frumos.