Mic dejun – oua in chifle la cuptor
De cand am facut data trecuta painicile umplute cu omleta, aveam planuit sa le fac si cu oua intregi nebatute. Am folosit tot chifle fara gluten de la Schar, insa cei care vor sa incerce acest mic dejun, pot folosi orice alte chifle daca nu doresc unele fara gluten. Este un mic dejun satios, gustos si sanatos si cu siguranta pe placul tuturor.
Pentru Mic dejun – oua in chifle la cuptor avem nevoie de
- 4 chifle
- 4 felii sunca
- o felie de ardei rosu
- o felie de ardei verde
- 4 oua
- sare si piper
Mod de preparare Mic dejun – oua in chifle la cuptor
- Scobim fiecare chifla indepartand miezul dar lasand peretii si fundul de aprox 1 cm grosime.
- Tapetam chiflele cu sunca avand grija sa acoperim bine si la baza apoi peste sunca punem cubuletele de ardei.
- Spargem cate un ou in fiecare chifla insa tinem chifla pe o farfurie pentru ca daca sunt oua mai mari se scurge putin din albus. In acest albus scurs inmuiem bucatile pe care le-am scos din mijloc si le asezam impreuna cu chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Saram si piperam ouale deasupra si dam tava la cuptor la 190 de grade, timp de aprox 15-20 de minute. Putem deschide cuptorul si verificam daca albusul este copt.
- Scoatem tava din cuptor si servim chiflele cu oua calde.
Comentează folosind contul de Facebook