Minciunele, scovergi sau csoroge
Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.
Intotdeuna am preferat astfel de dulciuri in locul prajiturilor cu crema. Si acum mi tare drag atat sa le fac cat si sa le mananc 🙂 . Cum am mai spus si in alte postari pentru mine asta e cel mai bun mic dejun
Avem nevoie de:
– 450-500 gr faina
– 140 gr unt
– 1/2 cana lapte
– 1 ou
– 5 linguri zahar
– 1 plic drojdie uscata
– coaja rasa de la o portocala mica
– coaja rasa de la 1/2 lamaie
– un varf de cutit sare
– ulei pentru prajit
– zahar pudra pentru pudrat
Frecam untul (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.
Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.
Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.
Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).
Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.
Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).
Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta 🙂
Incep sa inghit in sec cand le vad.Cred ca au o aroma deosebita.Felicitari.
:))) Denisa sunt foarte bune, multumesc
Și eu am mâncat gogoși astăzi:).
Bune si gogosile >:D<
Nici nu mai tin minte de cand nu am facut.Bine ca mi-ai adus aminte de ele.
Pupici!
Nici eu nu am mai mancat demult. Mama facea des :). Pup
Szeretjük a csőregét (mifelénk így nevezték), de ritkán sütök. Ma fánkot sütöttem, de ennek is örülne a család. Tetszik, hogy narancshéj van benne, biztos, jó íze van tőle.
En is csoregenek tudom de nem is tudom igazan hogy irjak hejesul :)). Es nagyon finomak narancshejal. Puszi
Ajutor!!!!!!Salivez 🙂 Reteta Salvata!
Ma bucur ca iti plac :))