Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata
Spre bucuria mea chiar isi dorea mai mult muffins decat un tort, deci am surprins-o foarte placut.
Avem nevoie de:
– 3 oua
– 150 gr zahar
– 170 gr faina
– 100 ml ulei
– 2 linguri lapte
– 1 plic zahar vanilat
– 1 lingurita praf de copt
– strugurei (coacaze rosii)
Pentru glazura: 80 gr ciocolata, 50 gr unt
Pt scris: 50 gr ciocolata alba
Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Asezam cosuletele de hartie in tava speciala de briose si le umplem de jumatate.
Punem in fiecare cosulet aprox. 10 strugurei.
Apoi umplem cosuletele si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
Pregatim glazura de ciocolata: topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasam cateva minute sa se raceasca. Ungem apoi fiecare briosa cu glazura de ciocolata
Ciocolata alba o topim in cuptorul cu microunde. Nu lasam mai mult de 15 sec in cuptor, repetam procedura pana se topeste.
Punem ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim intr-un capat si scriem peste glazura de ciocolata.
Pt ornat am folosit ciocolata alba topita in care am pus o picatura de colorant albastru.
Iata si o sectiune frumoasa
Iata si ceva util despre fructele acestea micute si gustoase:
Foarte drãgãlase, sunt la modã muffinsi la zile de nastere, chiar nunti:)mie dor de strugurei:)
Ramona – multumesc. Da si mie imi plac cu orce ocazie. pup
Cat de dragalase sunt.Si cu siguranta delicioase.
Te pup!
Dia – multumesc frumos. pup
Faine au iesit,uite ce sectiune frumoasa au!La multi ani Ancai!
Ce frumosi sunt… Iar combinatia cum coacaze.. mmm… Chiar vroiam sa te intreb ce sunt strugurei, dar la final ai precizat tu 🙂 Eu ii stiu ca fiind coacaze.
Pupici
Teo – multumesc frumos pt urari! ma bucur ca iti pac. pup
Simona – multumesc, au fost tare buni. Eu de mica le stiam de strugurei apoi am auzit ca le zice si coacaze…dar imi place mai mult cum suna ‘strugurei’ 🙂
Delicioase in orice varianta,ale tale arata grozav!
La multi ani prietenei tale!Pupici
Flory multumesc frumos si pt apreciere si pt urari. Pup
Ador muffins/briosele iar cele pregatite de tine arata delicios!. Sa-ti traiasca si La multi ani;)!
Alice – ma bucur mult ca iti plac. Multumesc pentru urari!