Orez cu morcovi – la Multicooker
Un pranz de duminica usor si gustos. Orez cu morcovi si alte legume, servit cu pulpe de pui in sos de mustar. Se potrivesc foarte bine cele doua, servite cu muraturi de casa.
Avem nevoie de:
- 2 canite orez (canita de la aparat)
- 4 canite + 2 apa
- 2 morcovi mari
- 2 cepe mici
- 1/2 ardei rosu
- 2 linguri ulei
- 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
- 1/2 lingurita sare de mare
- un pic de piper
- patrunjel verde
– spalam orezul in mai multe ape si il lasam acoperit cu apa calda pana pregatim restul
– punem uleiul in vas si pornim functia ‘Fry’ pe 10 min.
– curatam si spalam legumele
– ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem la calit
– morcovii ii taiem cubulete si ii punem la calit
– adaugam orezul si amestecam
– turnam 4 canite de apa, adaugam pasta de gogosari cu rosii, sarea si piperul si pornim functia ‘pilaf’ a aparatului
– cam la jumatatea programului mai adaugam 2 canite de apa si amestecam
La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim orezul cu pulpe de pui facute la cuptor in sos de mustar.
Un preparat perfect pentru familia noastra, cu ingrediente care ne plac tuturor. Arata fantastic 🙂
Ma bucur ca va e pe plac Simona. Si mie imi place tare mult ce am servit in farfuria de mai sus :). Te pup
Va astept cu drag pe blogul meu la un concurs minunat 🙂
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html