Paine alba cu lapte 2
Acum ca a venit frigul nu ma opreste nimic sa fac din nou paine in cuptor. Si daca in timpul saptamanii nu am timp pt asa ceva, in weekend fac tot posibilul sa fac cel putin o painica gustoasa. Painea din weekend-ul trecut a fost una pufoasa din faina alba si lapte.
Avem nevoie de:
– 500 gr faina
– 200 ml lapte
– 140 ml apa
– 1 pliculet drojdie uscata
– 1 lingurita sare de mare
– 1 lingurita zahar
– 3-4 linguri ulei de rapita
– un pic de ulei pentru uns tava
Pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Impartim aluatul in trei si rulam trei suluri pe care le unim la unul din capete apoi impletim.
Asezam aluatul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei, acoperim tava cu un prosop si mai lasam la dospit aprox 20-30 de minute.
Ungem apoi cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 40 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia.
Frumoasa si delicioasa painica!
Multumesc Alina!
Ce painica superba ai facut!! Daca e de casa e neaparat buna, daca e si cu lapte…e preferata mea 😉 Pupici
Paula asa e, e bune si pufoasa! >:D<
Ce buna e painea ta! Eu incerc sa ma las de paine si tu imi faci pofta. E corect?
Irina si eu incerc sa reduc din ea, dar macar cat de putin mananc cu placere painea de casa 🙂
O paine perfecta!!!
Multumesc Simo >:D<
Mmm ce pufoasa…m’o luat foamea!!! 🙂
Multumesc 🙂
ce frumoasa e! Imi place tare, tare mult!
Te pup scumpa mea!
Multumesc frumos Emily. Te pup
Cat de rumena si pufoasa este!Imi place mult!Pup!
DiaMar multumesc si ma bucur ca iti place mai ales ca si tu faci niste paini minunate!