Paine alba cu lapte 2
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Ungem apoi cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 40 minute.
Frumoasa si delicioasa painica!
Multumesc Alina!
Ce painica superba ai facut!! Daca e de casa e neaparat buna, daca e si cu lapte…e preferata mea 😉 Pupici
Paula asa e, e bune si pufoasa! >:D<
Ce buna e painea ta! Eu incerc sa ma las de paine si tu imi faci pofta. E corect?
Irina si eu incerc sa reduc din ea, dar macar cat de putin mananc cu placere painea de casa 🙂
O paine perfecta!!!
Multumesc Simo >:D<
Mmm ce pufoasa…m’o luat foamea!!! 🙂
Multumesc 🙂
ce frumoasa e! Imi place tare, tare mult!
Te pup scumpa mea!
Multumesc frumos Emily. Te pup
Cat de rumena si pufoasa este!Imi place mult!Pup!
DiaMar multumesc si ma bucur ca iti place mai ales ca si tu faci niste paini minunate!