Paine alba fara framantare

Am mai ochit o paine la Laura Adamache si trebuie sa spun ca e una din cele mai simple si rapide paini. Si normal ca e si super gustoasa, chiar mai gustoasa decat multe alte paini la care am framantat cateva minute in sir. Munca putina rezultat garantat, asa pot caracteriza painea aceasta.  

Avem nevoie de:
– 1 kg faina alba de grau
– 1 cub drojdie proaspata (42 gr)
– 2 lingurite sare
– 2 lingurite miere
– 740 ml apa calduta
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.
Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.
Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.
Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Preincalzim cuptorul la 230 grade.
Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata.
Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.
Lasau la racit pe un gratar sau un prosop de bucatarie. Feliem dupa ce painea e racita, asta daca aveti rabdare, pt ca eu am mancat coltul cat era inca cald.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

22 comentarii la “Paine alba fara framantare”

    1. E cuptor electric si sincer in afara ca potrivesc gradele si pun pe caldura sus si jos nu apas pe nimic altceva. Sincer nici nu stiu ce alte functii are

  1. Am facut o si eu dar a fost foarte greu cu manevratul, fiind atat de lipicioasa. Si inca nu stiu cum pot rasturna aluatul in tava cu fata in sus, e moale si se lipeste de vasul in care a stat la dospit. :((

    1. Da, e destul de greu de manevret, nici la mine nu e usor. Dar poti folosi o lingura de lemn si incet incet sa desprinzi de pe peretii vasului. Si e bine sa pui faina mai multa si pe marginea vasului. Cu rabdare sigur o sa reusesti. Nu iasa o paine cu forme egala dar merita pt ca e tare buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.