Paine alba fara framantare
Avem nevoie de:
– 1 kg faina alba de grau
– 1 cub drojdie proaspata (42 gr)
– 2 lingurite sare
– 2 lingurite miere
– 740 ml apa calduta
Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.
Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.
Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.
Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.
Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata.
Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.
Muncă puțină și o pâine extraordinară!
Asa e Alina >:D<
O paine minunata si sanatoasa!
Multumesc Alina.
Painea a crescut bine si este pufoasa! Cum imi place mie…
Ma bucur ca iti place Cristina.
O sa ma joc si eu intr-o zi… 🙂
Nu ma mai repet, imi stii parerea despre aceasta minunatie.
O zi frumoasa! 🙂
Pai sa te joci ca merita, e buna tare painea de casa. Pup
E grozava, si eu am incercat reteta Laurei!! pupici
Atunci tie nu iti mai zic cat e de buna :)). Te pup
E grozava, mama facea o asemenea paine dar fara miere! te pup!
Merge si fara miere, cu zahar. Ma bucur ca iti place. Pup
Tare frumoasa painica si desigur tare gustoasa!!!Pupici!
Multumesc Licuta!
trebuie sa o incerc neaparat! multumesc, Timea! :*
http://jolie-creativity.blogspot.ro/
E o paine tare buna!
Ce pufoasa e la interior si crocanta la exterior 🙂 … o voi incerca :-bd
Sa o faci Andrea. E foarte buna!
Arata super! Cum ai reglat cuptorul ca sa iti iasa coarja crocanta?
E cuptor electric si sincer in afara ca potrivesc gradele si pun pe caldura sus si jos nu apas pe nimic altceva. Sincer nici nu stiu ce alte functii are
Am facut o si eu dar a fost foarte greu cu manevratul, fiind atat de lipicioasa. Si inca nu stiu cum pot rasturna aluatul in tava cu fata in sus, e moale si se lipeste de vasul in care a stat la dospit. :((
Da, e destul de greu de manevret, nici la mine nu e usor. Dar poti folosi o lingura de lemn si incet incet sa desprinzi de pe peretii vasului. Si e bine sa pui faina mai multa si pe marginea vasului. Cu rabdare sigur o sa reusesti. Nu iasa o paine cu forme egala dar merita pt ca e tare buna.